ESKAT EKİBİ GÖREV BAŞINDA!

ESKAT, 28 Şubat Sivil Savunma Günü’nde Ressam Şevket Dağ İlkokulu öğrencilerine “Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi” verdi.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), olası afetlere karşı öğrencileri ve öğretmenleri bilinçlendirmek, aynı zamanda afet öncesi, afet sırası ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğini hakkında farkındalık oluşturması amacıyla Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat öncesi personele; Sivil Savunma Uzmanı Nihat Duman tarafından afet bilinci, toplanma alanları, psikolog destek ekipleri, afet çantasının hazırlanması ve tahliye konularında bilgi verdi. Daha sonra tahliye aşamasına geçildi. İlk siren sesi ile birlikte binada bulunanlar masaların altına veya yanına Çök – Kapan – Tutun hareketini yaptılar, ikinci siren sesinin duyulmasının ardından öğrenciler 3 dakika gibi kısa bir sürede binayı terk ederek toplanma alanına intikal ettiler. Toplanma alanında yapılacak işlemler anlatıldıktan sonra afet ve acil durum aracındaki malzemeler öğrencilere anlatıldı.

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin Dörtyol Meydanı’nda Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları sırasında mucizelere tanıklık eden anlarından oluşan bir mini fotoğraf sergisi açıldı. Son teknoloji dinleme cihazı, dron, termal ve yılan kameralar gibi birçok donanımlı afet malzemesi sergiyi ziyarete gelen vatandaşlara ilgisini sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir