ESENLERLİLER KADİR GECESİ’NDE DUADA BULUŞTU

Esenler Belediyesi, İslam’da “Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece” olarak bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programıyla idrak etti. İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuk olduğu programda, Esenler’de bir gelenek haline gelen umre çekilişi yapıldı.

Esenler Belediyesi tarafından geleneksel olarak Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen Kadir Gecesi’ne özel “10 Bin Hatim 100 Bin Dua” programı, bu yıl yine binlerce Esenlerliyi bir araya getirdi. Türkiye’nin sevilen ilahiyatçılarından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbet verdiği programda, Okan Sağdıç, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle kalplere huzur verdi. Fırat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioğlu ise en sevilen ilahileri Esenlerliler için seslendirdi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen programda herkese açık olarak noter huzurunda geleneksel umre çekilişi gerçekleştirildi. Gecede Esenler İlçe Müftüsü Yazıcı’nın yaptığı duaya Esenlerliler hep bir ağızdan “Amin” dedi.

GELENEĞİMİZ KIYAMETE KADAR DEVAM ETSİN

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptığı konuşmada, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in son dönemindeyiz. Bu son dilimde en anlamlı ve bir Müslüman olarak nefes aldığımız süre içerisinde kavuşmayı arzu ettiğimiz en anlamlı zaman dilimi olan Kadir Gecesindeyiz. Artık “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” Esenler’in bir şehir geleneği oldu. İnşallah bu geleneği kıyamete kadar devam eder, Kur’an-ı Kerimler, dualar, ilahiler bu meydanda tüm güzellikleriyle nesilden nesile aktarılır. İnşallah bu meydanın adı “Dörtyol”dan “Dua Meydanı” olarak taçlandırılır. Bugün Kadir Gecesi… Eller açıldığında, dudaklar duaya durduğunda, seccadenin başında Rabbimize yöneldiğimizde duaların reddedilmediği gece. Müslümanlığımızı yeniden anlamamız için bugün tefekkür, bugün niyaz, bugün kıyama durma gecesi…” dedi.

İNSANLIĞIN VİCDANIYIZ

Göksu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazze’ye gönderdiğimiz sağlık imkânları, yardımlarımız sizlerin adına oraya ulaştı. Elimizden gelen bütün gayretleri ortaya koyduk ama dünyada 2 milyar Müslüman var. 8 milyon Siyonist İsrail, 2 milyar İslam dünyasına meydan okuyor. Eğer o 2 milyar İslam dünyasının içerisinden bir tane daha Recep Tayyip Erdoğan çıksaydı onlar bu meydanı okuyamayacaktı. Onun için ülkemize çok dua edin. Çünkü biz bu ülkenin çocukları olarak insanlığın vicdanıyız.”

PEYGAMBER EFENDİMİZİN MÜJDELENDİĞİ GECE

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise “Önümüzdeki sene inşallah kandili Esenler’de yapacağız. Bu gece Leyle-i Kadir. Yani zamanların şerefli zamanı. Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gece. Bu nedenle sevgili Peygamberin müjdelendiği gece. Bu gece Kur’an gecesi olarak adlandırılır” diye konuşarak verdiği sohbetle Kadir Gecesi’nin manevi iklimini Esenlerlilere yaşattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir