ESENLERLİ GENÇLERİN ROTASI, ”MUTLU ŞEHİR” SİNOP OLDU

‘Rota Oluşturuldu’ programı kapsamında şehir şehir gezen Esenlerli gençler, bu sefer tarihi ve doğal güzelliklerin şehri Sinop’taydı.

‘Rota Oluşturuldu’ projesiyle Türkiye’nin tarihi ve kültürel şehirlerini gezen Esenlerli gençler, bu gezide yönünü ‘Mutlu Şehir’ olarak nam salmış Sinop’a çevirdi. Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan Sinop, doğal güzelliklerinin yanında tarihi ile de dikkat çekiyor. Yüzyıllar boyunca bir liman kenti olmuş, pek çok uygarlığı ağırlamış şehir, eşsiz doğal güzellikleri ile de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Sinop’un tarihi yapılarından olan ve ‘Anadolu Alcatrazı’ olarak bilinen Sinop Cezaevi, Erfelek Şelalesi ve Hamsilos Koyu gibi doğal güzelliklerini gören gençler, bu küçük ve mutlu şehrin keyfini çıkardılar.

Esenlerli gençler, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün ‘Rota Oluşturuldu’ projesiyle bugüne kadar Trabzon, Safranbolu, İzmir, Çanakkale, Kapadokya, Mardin, Kars, Ardahan, Konya, Maşukiye, Kartepe, Amasra, Bursa, Edirne, Bilecik, Karabük, Şanlıurfa şehirlerini gezdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir