ESENLERLİ GENÇLER TİYATRO İLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi tarafından geçtiğimiz sezon hayata geçirilen “İhtiyaç Listesi” adlı tiyatro oyunu, bu kez Esenler’de bulunan ortaokul ve liselerde israfa dikkat çekmek için sahne alıyor. İlçedeki ilkokullarda oynanan “Bal Böceği” oyunu ise miniklerin çevresini yakından tanımasına ve manevi değerleri kavramasına imkân tanıyor.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü,  hayata geçirdiği projelerle israfın toplumsal boyutuna dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon “Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak” projesi kapsamında sahnelenen “İhtiyaç Listesi” oyunu bu kez okullarda gençlerle buluşuyor. Esenler’de bulunan ortaokul ve liselerde israfın zararlarına dikkat çeken oyun öğrencilerden tam not aldı. İlçede bulunan ilkokullarda oynanan “Bal Böceği” oyunu ise miniklerin çevrelerine karşı bilinçlenmesine katkı sunuyor.

ETKİLİ BİR SANAT DALI

“Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” koordinatörü Mürvet Özgün, “Geçtiğimiz sezon Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde sahneleniyordu oyunumuz. Bu yıl okullarımızı ziyaret ediyoruz. İnteraktif olarak sahnelenen oyunumuzdan öğrencilerimiz çok memnun kaldı. Tiyatro çok etkili bir sanat dalı. Biz de tiyatronun bu gücünden faydalanarak gençlerimizde bir bilinç oluşturmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir