ESENLER NECMETTİN ERBAKAN’I ANDI

Esenler Belediyesi, Milli Görüş Hareketi’nin lideri, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 13. yılında düzenlediği özel bir programla andı. Programa katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu “Erbakan yıllar geçse de bu toplumun hafızasından hiç silinmeyecek“ dedi.

Esenler Belediyesi, 85 yıllık ömrünün çoğunu siyasetin tam orta yerinde geçiren mücahit Necmettin Erbakan’ı vefatının 13. yılında düzenlenen programla yâd etti. Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erbakan’ı anlatan belgesel gösterimi seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Gençliğini Erbakan hocanın yanında geçiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise Erbakan ile olan anılarını anlatarak vefasını dile getirdi.

İMAM HATİPLERİN OKULLARININ MİMARI

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Erbakan hocayla olan bağını ve anılarını kaydederek, “ Erbakan hocamızın döneminde yapılanların hepsini bizzat yaşadık. Ben küçüklüğümden beri onunla beraberdim ve uzun yıllar birlikte çalıştım. Bugün özellikle imam hatip neslinin en çok teşekkür etmesi ve vefa göstermesi gereken isim kendisidir. Çünkü bu ülkedeki imam hatiplerin mimarı ve gelişmesini sağlayan öncü odur. Bazı insanlar yıllar geçse de toplumların hafızasından hiç silinmez. Rahmetli Erbakan hoca da değil 13 yıl, yüzlerce yıl da geçse unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK HAYALLERİ VARDI

Göksu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erbakan hocamızın ifadesiyle ‘Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar’ Hakikaten biz de buna inanıyoruz. Güzellikler için gayret edenler bir bedel ödediği için bugün buradayız. Onun Türkiye ile ilgili büyük hayalleri vardı. Ülkemizin dünyada söz sahibi olan bir ülke olmasını istiyordu. En önemli motivasyonu da inanç ve inadıydı. Hedeflerine gerçekten inanır, odaklanır, öyle gayret ederdi. Biz de ondan bunu öğrendik. Biliyoruz ki şu an Türkiye’deki olumlu gelişmeleri onun inancı ve inadına borçluyuz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir