ESENLERLİ ÇOCUKLAR BU YIL DEFTERLERİ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF  TEKİN’İN ELLERİNDEN ALIYOR!

Esenler Belediyesi geri dönüşümle 7 milyon defteri eğitime kazandırdı. Bu yıl kazandırılan 500 bin defter, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in de katılacağı törenle öğrencilere dağıtılacak.

Esenler’de geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 14 yılda toplam 7 milyon defter üretildi. Bu sene üretilen defterlerin 500 bini“Kitaplar Hükümetimizden Defterler Belediyemizden” sloganıyla her yıl geleneksel olarak sürdürülen proje kapsamında 90 bin öğrenciye takdim edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşecek olan defter dağıtım töreninde ayrıca “Okullar Arası Kapak Toplama Yarışması ve Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ödülleri sahiplerini bulacak.

Program alanında “Geri Dönüşüm Standı” da kurulacak. Stantta, geri dönüşümden mavi kapak toplanarak elde edilen tekerlekli sandalyeler,  dönüşümden kazanılan ve ihtiyaç sahiplerine verilen deterjanlar, defterler, kitaplar da yer alacak. Ayrıca geri dönüşümü olan atıkların toplanıp ayrıştırılarak paraya dönüştürülmesine olanak sağlayan “Akıllı Geri Dönüşüm Toplama Noktası” ve “ESMATİK” de tanıtılacak.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun, geri dönüşümden eğitime kazandırılan defterleri öğrencilere dağıtacağı “Defter Dağıtım Töreni” 15 Eylül 2023 Cuma günü saat Saat: 14.00’da Şehit Emrah Sağaz İlkokulu (Tuna Mah. Mahmutbey Cad. No:25) yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir