ESENLER’İN YAZILIMCI VE İLK GİRİŞİMCİLERİ MEZUN OLDU!

Esenler Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Dijital Oyun Fabrikası’ ve ‘Üretken Esenler’ projelerinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler sertifika almaya hak kazandı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Dijital Oyun Fabrikası’ ve ‘Üretken Esenler’ projelerinde başarılı olan gençlerin sertifikalarına kavuştuğu mezuniyet töreni, 300 civarında bir katılımla Esenler Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GENÇLER KENDİ OYUNUNU GELİŞTİRDİ

Geleceğin mobil oyun geliştiricilerini yetiştiren ‘Dijital Oyun Fabrikası’nda eğitim gören 350 gencin tamamına yakını, programı başarıyla tamamlarken 20’den fazla genç, kendi oyununu geliştirdi ve proje sunumunu yaptı.

114 KATILIMCI ARTIK GİRİŞİMCİ

‘Üretken Esenler’ girişimcilik programında ise 8 hafta eğitim alan 400’ün üstündeki katılımcıdan 114’ü kendi girişimini gerçekleştirdi. Bu projelerden 58 tanesi programın eğitmenleri tarafından desteklenerek yatırımcıya hazır hale getirildi.

AKCAN: “DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Erhan Akcan, törende yaptığı konuşmada mezun gençlerle irtibatlarını sürdüreceklerini ve onlara her konuda destek olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Esenler Belediyesi olarak en çok önem verdiğimiz konulardan biri kalifiye genç yetiştirmek. İstihdama en uygun ve en güncel meslekleri belirleyerek bu alanlarda kalifiye gençler yetiştirmek üzere akademiler ve eğitimler gerçekleştiriyoruz. Sizler de bu eğitimleri başarıyla tamamlayan ve geleceğe değer katacak olan gençlersiniz. Hepinizle gurur duyuyor ve kariyer yolculuğunuzda başarılar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir