ESENLER’DE İSTANBUL’UN FETHİ’NE ÖZEL YARIŞMA DÜZENLENDİ

Esenler Belediyesi tarafından İstanbul’un Fethi’nin 571. yılında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Fatih’in Günlüğü Günlük Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Gazze’de son yaşananlar gösterdi ki yeryüzünün umudu yine bu toprakların çocuklarıdır” dedi.

Esenler Belediyesi, aziz şehir İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümünde Esenlerli ortaokul öğrencileri için düzenlediği “Fatih’in Günlüğü Günlük Yarışması”nın ödül törenine sahipliği yaptı. İsrafil Kurt tarafından kaleme alınan “Fatih’in Günlüğü” kitabını okuyarak kendi fetih hayallerini yazan öğrenciler, yarışma ile yazı yazma becerilerini de geliştirme fırsatı yakaladı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, Esenler AK Parti İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Coşku dolu anların yaşandığı ödül töreninde mehteran gösterisi büyük beğeni topladı. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birinciliği Berra Su Ekici, ikinciliği Yusuf Eymen Yıldırım ve üçüncülüğü ise Zehra Pişkin elde etti.

fatih 2

MAZLUMLARIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMELİYİZ

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün yeryüzünde adalet yoksa, vicdan yoksa, bugün Gazze’de çocuklar bombalarla diri diri öldürülüyorsa, kadınlar yakılıyorsa, evleri yıkılıyorsa bilin ki yeryüzünde bizim olmayışımızdandır. Biz öyle bir milletin çocuklarıyız ki bir yerde mazlum varsa biz onun dinine, diline, ırkına, rengine bakmadan onları kurtarmak için donanmalar göndermiş bir milletin çocuklarıyız. Çünkü mazlumun dini sorulmaz. Bizim inancımızda bu böyledir. Hepiniz televizyonlarda Gazze’deki acıyı içiniz acıyarak izliyorsunuz, hüzünleniyorsunuz. O zaman yapacağımız bir şeyler olmalı. Bize Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u bıraktı. Gencecik komutan bir çağı açıp bir çağı kapattı. İstanbul’u bize yurt etti. Şimdi bize de düşen Fatih’in fermanıyla dünyanın neresinde adaletsizlik ve vicdansızlık varsa onların torunları olarak öylesine bir emek ortaya koymalıyız. Yeryüzünde hiçbir mazlumun sahipsiz olmadığını, onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Siz de inşallah atamızdan aldığımız ilhamla bu şuurda olan gençler olursunuz, bu ilhamlar sizi geleceğe taşır. Nasıl ki Fatih bir çağ açıp kapatan bir devlet adamı olduysa siz de yeryüzündeki kötülüklerin devrini kapatıp inşa eden güzel insanlar olursunuz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir