ESENLER HANIMLAR KONAĞI’NDA KAFKASYA YEMEKLERİ PİŞTİ

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Gastronomi Atölyesi’nde genç yemek tutkunları, Kafkasya mutfağı ile tanıştı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Uluslararası Gastronomi Atölyesi’ ile farklı ülkelerin yemeklerini öğrenme ve hazırlama imkânı bulan Esenlerli gençler, bu atölyede Kafkasya yemekleri yapmayı öğrendi.

Gastronomiye ilgi duyan gençler, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yer alan Hanımlar Konağı’nda gerçekleşen etkinlikte, Kafkasya mutfağının en bilinen yemeklerinden mantı ile tatlı yapmayı öğrendi.

Sefire-i Alem Derneği ile birlikte yapılan organizasyonda, Türkiye’de yaşayan Kafkasyalı gençler, ülkelerini tanıtıp yöresel kıyafet veya eşyalarını sergiledi. Yemek yapımından sonra kurdukları sofrada gençlerin lezzetler etrafındaki birlikteliği 6 saat sürdü.

Şubat ayında gerçekleşecek ‘Uluslararası Gastronomi Atölyesi’nde ise Güney Afrikalı gençler, Esenlerli gençlerle buluşup ülkelerinin tanıtımını yapacak, sonrasında kendi ülkelerinin yemeğini ev sahibi gençlerle birlikte yapıp lezzetine birlikte varacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir