ESEV GENÇLERE IŞIK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Her yıl binlerce öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşayan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), “Onlar Başardı” adlı belgesel ile öğrencilerin başarı hikâyelerini meraklılarıyla paylaşıyor. Şehir Ekranı TV’de yayınlanan belgeselde, öğrencilerin sanatla birlikte değişen hayatlarına ışık tutuluyor.

Her yaştan Esenlerliyi sanatın farklı renkleriyle buluşturan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), her yıl binlerce öğrenci mezun ediyor. Branş ve eğitimci kadrosunu her geçen yıl artıran ESEV, öğrencilerin başarı hikâyelerini “Onlar Başardı” adlı belgeselde bir araya getirdi. Sanatseverlere ilham verecek pek çok hikâyenin yer aldığı belgesel, Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV’de, her Pazar 22.00’de izleyiciyle buluşuyor.

ESEV OLMASAYDI PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRECEKTİM

Esenler Sanat Evi’nde (ESEV) resim eğitimi alan Fatma Balcı hayatının ESEV’le birlikte değiştiğini anlatarak “Evde kendi kendime resim yapıyordum. Resim yaparken rahatladığımı fark ettim. Böyle bir kurs olduğunu duyunca gitmek istedim. Ben 2013 yılında oğlumu daha sonra annemi, babamı ve eşimi kaybettim. Bu kadar acının üstesinden gelmek zor ama resim yaparken sıkıntımı unutuyorum. ESEV olmasaydı psikoloğa gidip psikolojik tedavi görecektim. Orada aldığım eğitim hayata bakışımı değiştirdi“ ifadelerini kullandı.

BİZLERE ÖZGÜVEN AŞILADILAR

Konservatuar eğitimini başarıyla sonuçlandıran ve küçüklüğünden beri müzikle ilgilenen Ömer Saib Baysal ise hikâyesini şöyle anlattı:

“Konservatuara hazırlık kursu kendimi keşfetmemi sağladı. ESEV bize sadece ders vermedi, özgüven aşıladı. Benim davula yönelik bir tutkum var, hocalarımız hata yapma ihtimalimizin yüksek olmasına rağmen konserlerde sahneye çıkardılar ve bize her türlü imkânı sağladılar. ESEV olmasaydı vazgeçebilirdim ama buranın farkı bizleri öncelemesi ve fazlasıyla ilgilenmesi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir