ESENLER, DÜNYA ŞAMPİYONUNU AĞIRLADI

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Madalya Hikâyeleri’ programında, 2019 Kung Fu Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Elif Akyüz Esenlerli gençlerle buluştu. Profesyonel spora 12 yaşında başladığını belirten Akyüz, “Zaten annem ve babam antrenör olduğu için sporun içinde doğmuştum.” dedi.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Madalya Hikâyeleri’, Türkiye’nin sevgisini kazanmış sporcuları gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Gençlerin ilgi gösterdiği programın bu ayki konuğu, 2019 Kung Fu Dünya Şampiyonumuz Elif Akyüz oldu. 2019 Dünya Kung Fu Şampiyonası’nda birinci olan ve ülkemize bu alanda birçok altın madalya kazandıran Elif Akyüz, Esenler Gençlik Merkezi’nde buluştuğu gençlere spor kariyerini ve başarılarını anlattı.

Profesyonel olarak spora 12 yaşında başladığını  belirten Akyüz, “Zaten annem ve babam antrenör olduğu için sporun içinde doğmuştum.” dedi.

ÇİN’DEN MEZUN OLAN TÜRK DOKTOR

Elif Akyüz Çin’de tıp eğitimi almasını şöyle açıkladı: “Çin’de yaşadığım bir sakatlık sonrası, hocamla beraber tedaviye gittik. İki üç gün gibi akapuntur tedavisi gördüm. Ağrılarım ilaçsız bir şekilde geçti. Bu olay çok dikkatimi çekti. Zaten tıp okuyacaktım, ben de tıp eğitimimi Çin’de aldım” dedi.

TÜM KARŞILAŞMALAR ZORLU GEÇER

Programda gençlerin sorularını da cevaplandıran Elif Akyüz, “Rakiplerinizden hangisi daha zorluydu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:“Aslında bütün karşılaşmalar zorlu geçiyor. Ama en çok zorlandığım yarışma 2019’daki Dünya Şampiyonası’ydı. 40 kişinin katıldığı bir turnuvada onların aralarından sıyrılıp birinci olmak zordu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir