ESENLER BELEDİYESİ’NİN YENİ ESERİ TÜYAP’DA!

Esenler Belediyesi tarafından yayın hayatına kazandırılan ‘Müzik İstanbul’ kitabı 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda “İstanbul’un Müzik Kültürü” başlıklı panel kapsamında kitapseverlerle bir araya geldi.

Esenler Belediyesi, İstanbul’un müzik tarihimizdeki ve İslam coğrafyasındaki yerini anlatan ‘Müzik İstanbul’ kitabını yayın hayatına kazandırmasının ardından 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda “İstanbul’un Müzik Kültürü” paneli düzenledi. Panele, “Müzik İstanbul” kitabındaki makaleleri kaleme alan Prof. Dr. Okan Murat Öztürk, Prof. Dr. Uğur Zeynep Güven Çetin, Hüseyin Irmak ve eseri hazırlayan ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler konuşmacı olarak katıldı. Panelde, İstanbul’u yaşamışların İstanbullulara armağan ettiği kültür mirasıyla ilgili kitapseverler bilgilendirildi.

İSTANBUL İLE İLGİLİ DEĞERLİ BİR ESER ORTAYA KOYDUK

Program hakkında konuşan Hakan Dedeler, “Bugün Müzik İstanbul kitabımız ile ilgili olarak İstanbul’un müzik kültürünü değerli yazarlarımızla konuştuk. Bugünkü panelimizin katılımcıları, Prof. Dr. Okan Murat Öztürk, Prof. Dr. Uğur Zeynep Güven Çetin ve Araştırmacı Yazar Hüseyin Irmak oldu. Hem kent ve müzik ilişkisini konuştuk hem de İstanbul’un müzik kültürünü konuştuk. Çok güzel bilgiler verdi hocalarımız. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Müzik İstanbul kitabı Esenler Belediyesi tarafından yayınlandı ve 35 makaleden oluşuyor. Çok değerli profesörler, doçentler, çok değerli araştırmacı yazarlar, sanatkârlar makalelere imza attı. İstanbul ile ilgili olarak çok değerli bir eser ortaya koyduğumuza inanıyorum. İstanbulseverlere ve müzikseverlere Müzik İstanbul kitabını tavsiye ediyorum. Desteklerinden dolayı Esenler Belediyesi Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir