ESENLER 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU!

Esenler Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen program, şehitlerimiz anısına gerçekleşen yürüyüşle başladı. Tiyatro ve belgesel gösterimleriyle kahramanlık türkülerinin söylendiği programa şehit yakınları ve çok sayıda Esenlerli katıldı.

Esenler Belediyesi, FETÖ mensuplarınca gerçekleşen hain darbe girişiminin 7. yılında çeşitli etkinlikler düzenledi. Program, Atışalanı Mezarlığı önünde düzenlenen “Şehitleri anma Yürüyüşü” ile başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, hain terör örgütünü hep bir ağızdan lanetleyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yürüyüşün ardından Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen programa, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun yanı sıra şehit yakınları, 15 Temmuz gazileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp tiyatro oyunu ile devam etti. Kahramanlık türkülerinin söylendiği bir konsere de ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, TRT tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel hazırladığı belgesel gösterimi ile devam etti.

15 TEMMUZ HALKIMIZA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise ilk olarak Saraçhane’deki İBB önünde darbecilere karşı büyük direniş ve mücadele veren aziz şehitlerimizi anma amacıyla düzenlenen programa katılım sağladı. Ardından hain darbe girişiminde şehit düşen şehitlerimizi Edirnekapı Şehitliği’nde kabirleri başında dualarla andı. Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa katılan Göksu, 15 Temmuz’un Türk halkına çok şey öğrettiğini belirterek “15 Temmuz Türk milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu öğretti ama aynı zamanda dünyaya da bir şey öğretti. Boşuna oyun kurmayın bu milletle uğraşılmaz, tankları da topları da getirseniz onların önünde yürürler. Hepimiz büyük bir ders aldık ve insanlığa da bir ders verdik.” ifadelerini kullandı.

VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİR

15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç ise 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını vurgulayarak “Vatan sevgisi imandan gelir. O gece insanlarımız göğsündeki imanla, kalbindeki Allah, peygamber, İslam, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle tankların altına yattılar, mermilerin üzerine gittiler. Kimse bu milletin üzerine hesap yapmasın.” şeklinde konuştu.

 HAFIZALARINI TAZELEDİLER

FETÖ’nün darbe girişiminin 7’nci yılında düzenlenen etkinlikte Devriye Tiyatro ve 15 Temmuz Derneği iş birliğinde hazırlanan “252” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Devriye Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Seyfullah Şenel, “Çanakkale ve 15 Temmuz ruhunun aynı olduğunu düşünüyoruz. Aynı dertle bütün renkler birleştiğinde kırmızı ve beyazın nasıl bir araya geldiğini göstermek istiyoruz” diye konuştu. Programda ayrıca “Dijital Gösterim Noktası”ndaki sanal gerçeklik gözlükleriyle vatandaşlar, o geceye ait görüntüleri izleyerek hafızalarını tazeledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir