DR. ÜMİT AKTAŞ ESENLERLİLERLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam” programı kapsamında Dr. Ümit Aktaş Esenlerlilerle buluştu. Genetiğine müdahale edilmiş ürünler ile ilgili bilgiler veren Aktaş,  ilaç kullanımına ilişkin soruları yanıtlayarak “Önce gıdamızı bozdular. Sonra ömür boyu kullanmamız için asla iyileştirmeyen ilaçları sattılar” dedi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam” programının bu haftaki konuğu Dr. Ümit Aktaş oldu. Esenlerli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Dr. Ümit Aktaş, genetiğine müdahale edilmiş ürünlerden Türkiye’de tarım ilacı kullanımına, hibrit tohumun zararlarından Türkiye’de diyabet artış oranına kadar birçok alanda çarpıcı bilgiler verdi. Aktaş, program sonunda vatandaşların sorularını yanıtladı.

YEDİKLERİMİZLE HASTALIKLAR ENGELLENEBİLİR

Genlerimizin doğduğumuz günkü gibi kalmadığını ve ölene kadar değişime uğradığını belirten Dr. Ümit Aktaş, “Genler kaderimiz değildir. Probiyotikler bize genleri takviye ediyor. Hiçbirimiz doğduğumuz gündeki genimizle ölmüyoruz. Eğer benim yediklerim içtiklerim genlerimi değiştirebilecek güçteyse yediklerimizle hastalıkları engelleyebilir hatta yediklerimizle hasta da olabiliriz” dedi.

GLÜTEN BİR SİLAH OLARAK KULLANILIYOR

Genetiğine müdahale edilmiş tarım ürünlerine dikkat çeken Aktaş, “Buğday dünyada en fazla tüketilen tarım ürünü. Yıllar önce açlık savaşlarına çare olmak adına buğdayın genetiğini değiştirdiler. Islah diyerek iyi bir şey gibi gösterdikleri müdahale buğdayın genetiğine müdahaleydi. Cüce buğdayın yayılmasını da böylelikle sağladılar. Tarih boyunca çölyak gibi bir hastalık yoktu ama ne zaman buğdayın genetiğiyle oynadılar, o zaman böyle bir hastalık ortaya çıktı. Buğdayın içindeki glüten bir silah gibi kullanılıyor. Öyle ki bu glüten, bağışıklığımızı bozan ve birçok hastalığa sebep olan bir tehlikedir.” ifadelerini kullandı.

DİYABET ARTIŞI EN FAZLA OLAN ÜLKEYİZ

Avrupa Birliği içerisinde diyabet artışı en fazla olan en fazla tarım ilacı ve antibiyotik kullanan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Aktaş, “Türkiye diyabet artma oranı en yüksek ülke. Başlama yaşı 8 yaşa kadar düştü. Avrupa Birliği’nin 3 katı dünya sıklığının 2 katı diyabet artış oranı var. İşte burada tohuma bakmak lazım. İtalya bizimle aynı hibrit tohum yasasına sahip ama İtalya bu yasayı uygularken yerli tohumlarını da korudu. Türkiye yerli tohumlarını neredeyse kaybetti. Bunu geriye çevirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir