“Dijital Çağda Habercilik”

3. Esenler Medya Akademisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlediği “Dijital Çağda Habercilik” paneli ile final yaptı. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, yeni mezun olan öğrencilerden Esenler’in başarı hikâyelerini yazmalarını istedi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) ve İletişim Platformu Derneği ortaklığında bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Esenler Medya Akademisi” Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel olarak düzenliğini ‘Dijital Çağda Habercilik Paneli’ ile kapanış yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, akademiden mezun olan öğrencilerin Esenler’deki başarı hikâyelerini haberleştirmelerini istedi.

“NE YAPARSANIZ YAPIN, ÖZGÜN İÇERİK ÜRETİN”

Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Yeter de basılı medyanın ömrünün tartışıldığına değinerek, “Basılı gazetelerin satışlarında çok ciddi kayıplar oluştu ama bu gazetelerin tamamen öleceği anlamına geliyor mu? Basılı gazeteler, bir haberi vermenin yanında tarihe kayıt düşüyorlar. Yazılı basın olarak, ‘Haberi herkesten önce veririz’ iddiasında değiliz. Bu nedenle siz özgün içerik sunduğunuz sürece var olursunuz. İçerik kraldır, ne yaparsanız yapın, özgür içerik üretin” diye konuştu.

Yeter, kendisini iyi yetiştirmiş bir gazetecinin her yerde çalışma imkânı bulabileceğini belirterek, genç gazeteci adaylarının umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi.

“VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ DİYE BİR KAVRAM VAR ARTIK”

CNN Türk Haber Müdürü Fatih Sadırlı ise bütün televizyonların artık sosyal platformları kullandığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Artık kimse uzun metinler okumak istemiyor. O yüzden yazının sonunun gelip, gelmediğini tartışıyoruz. Yazıyı destekleyen fotoğraf, video ve grafikler var. Bu da yeni bir medyanın ortaya çıktığını gösteriyor, yani yazıyı destekleyici görsel. Görsel içeriğe daha fazla özen göstermek zorundayız. İçerik kraldır ama teknolojik değişiklik içeriği değiştiriyor. Artık herkes birer gazeteci, vatandaş gazeteciliği diye bir kavram var artık. Biz sizlerle besleniyoruz.” Sadırlı, konvansiyonel medyanın gelecekte anlamını yitireceğini düşündüğünü dile getirerek, “Kişileştirilmiş bir medyayı ilerde daha çok göreceğiz. Teknolojinin gelecekteki haberciliği ve yayıncılığı çok belirleyeceğine inanıyorum. Medya okur yazarlığının da okullarda daha fazla yer alması gerekiyor. Bu da bizi dezenformasyondan korur” ifadelerini kullandı.

Panele, AA İstanbul Bölge Müdürü Muhammed Enes Can, İletişim Platformu Başkanı Yusuf Ziya Çataklı, akademiden mezun olan öğrenciler ve medya çalışanları katıldı.

Panelin sonunda mezun öğrencilere sertifikaları verildi. Daha sonra tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir