Geleneksel 6. Malatya Tanıtım Günleri

Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri 12-15 Ekim Tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak.

İstanbul’daki Malatya sivil Toplum kuruluşları tarafından Geleneksel hale getirilen Malatya Tanıtım Günleri, 2023 yılında da hız kesmeden aynı hızla yoluna devam edecek. Bu yıl 6. düzenlenecek olan Malatya Tanıtım Günleri 12 -15 Ekim tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da yapılacak. Festival 4 gün sürecek.

İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik alanında 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Malatya Günleri’nde Malatya’nın yöresel yemekleri,  içli köfteden, analı kızlısına,  yaprak sarmasından, ayranlı çorbasına, dut pestilinden pekmezine, gün kurusu kayısından diğer tüm Malatya ürünlerine kadar Malatya’nın tüm lezzetleri bu etkinlikte  yer alacak. Malatya’nın eşsiz güzelliklerinin yanı sıra  Malatya’nın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 6. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde Malatya’nın ünlü sanatçıları da güzel türküleriyle etkinliğe renk katması bekleniyor.

Etkinliği, MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) tarafından organize ediliyor. Etkinliğe Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, tüm Malatya ilçe belediyelerinin ve kaymakamlıklarının katılması bekleniyor.

Biz birlikte Malatya’yız” diyen  MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkanı Nazife Özdemir “12-15 Ekim tarihleri arasında tüm hemşerilerimizi bu etkinliğe mutlaka bekliyoruz” dedi.

MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkan yardımcısı Ali Karadoğan ise “Dünya’ya örnek olan, hoşgörü ve kardeşlik kültürümüzü, birlikte yaşamı paylaşan zengin ve köklü Malatya mozaiğini ulusal ve uluslararası platforma taşımak ve tanıtmak amacıyla tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz” dedi.

MALATYA’NIN TÜM İLÇELERİ MALATYA GÜNLERİ’NDE BULUŞACAK

Malatya Tanıtım Günleri’nde Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yeşilyurt ve Yazıhan Belediyeleri stant açacak. Malatya Günleri açılış ve protokol konuşmaları 12 Ekim Perşembe günü başlayacak. Malatya kültürünün tanıtımı, yöresel ürün ve yemeklerin satışının yapılacağı Malatya Tanıtım Günleri festival havasında çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile 25 Ekim Pazar günü sona erecek. Festival boyunca Malatyalı sanatçılar çeşitli konserler verecek.

HABER FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Yönetim kurulu
Fotoğraf açıklaması yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir