ÇANAKKALE GÖNÜLLÜSÜ 15’LİLER BAYRAĞI DEVRETTİ

Esenler Belediyesi’nin Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında hayata geçirdiği “Çanakkale Gönüllüleri” projesinde “Esenler’in 15’lileri” olarak adlandırılan gençleri, düzenlenen devir- teslim töreniyle bayrağı yeni arkadaşlarına devretti. Büyük zaferin 109. yıl dönümünde düzenlenen tören, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Esenler’de Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gençlerin milli değerlere sahip çıkmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Çanakkale Gönüllüleri” projesi kapsamında devir- teslim töreni yapıldı. Bugüne dek çeşitli çalışmalarla destansı mücadeleyi sınıflarına, ailelerine ve Esenler halkına anlatan gönüllü gençler, büyük zaferin 109. yıl dönümünde bayrağı yeni arkadaşlarına devretti. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, 7. sınıf öğrencileri, sorumlu öğretmenlerinin gözetiminde yeni gönüllülere mushaf ve bayrak teslim etti. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda Esenlerlinin katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ayrıca Çanakkale Gönüllüleri projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmaların konu alındığı film gösterimi de katılımcıların ilgisine sunuldu.

ÇANAKKALE RUHUNU ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya yaptığı konuşmada,  “Bir milleti millet yapan ortak değerleri vardı. Ortak acıları vardı. Ortak zaferleri vardı. Çanakkale bizim milletimizin tarihinde gerçekten çok önemli bir yere sahiptir. Sadece bizim değil, dünya savaş tarihinin çok önemli savaşlarından bir tanesidir. Çanakkale ruhunu anlarsak, Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu anlarsak o zaman bu topraklarda biz edebi kalırız. Eğer Çanakkale’nin anlamını kaybedersek biz bu topraklarda kalıcı olamayız. Bu topraklarda yaşamaya devam edemeyiz. O yüzden bu etkinliklerin sebebi, siz geleceğimiz olan gençlerin Çanakkale ruhunu çok iyi anlamasıdır. Bütün gayretimiz bunun içindir.  Çanakkale ile ilgili bilgisayarınızda, telefonunuzda, televizyonunuzda bir şey gördüğünüzde mutlaka onu anlamaya çalışın. Çanakkale şiiri benim için en önemli şiirlerden bir tanesidir” dedi.

400’E YAKIN GÖNÜLLÜMÜZ VAR

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert ise “Bu proje 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje. Bu projeye emek veren ve yıllardır devam etmesini sağlayan Kültür İşleri Müdürümüz Hüseyin Cerrahoğlu’na teşekkür ederiz. 400’e yakın Çanakkale gönüllümüz var. Çanakkale, İstanbul’u işgal için yapılmıştı. Bu nedenle tüm ümmet oradaydı. Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye Çanakkale’de çok önemli mücadeleler verdiler. Bugünkü Batılılara karşı mücadele ettiler. Bugün aynı insanlar Gazze’deler. Bugün savaşan sadece İsrail değil. Dün bunu İstanbul için denemişlerdi. Bugünkü torunları rahat yaşasın diye dedelerimiz buna izin vermedi. O gün Çanakkale’yi geçemediler, Bugün de Gazze’yi geçemeyecekler inşallah” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir