İSTANBUL’DA Kİ MALATYALILAR ”KAYISI FESTİVALİ” İÇİN GÜN SAYIYOR

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından düzenlenen ”3. Geleneksel Malatya Kayısı Festivali” Güngören Köy içi Aliya İzzet Begoviç Parkında düzenlenecek.

30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Güngören Köyiçi Aliya İzzet Begoviç Parkında  düzenlenecek olan 3. Geleneksel Malatya Kayısı Festivalinin sunumunu Ali Birircik ve Serkan Lama yapacak. Bir çok sanatçının sahne alacağı programa binlerce Malatyalının katılması bekleniyor.

”KAYISIMIZIN REKLAMI YETERİNCE YAPILMIYOR”

Malatya kayısısının milli bir ürün olduğunu ifade eden,  Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, “Türkiye’mizin milli ürünü olan kayısımızı dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Malatya kayısısının ulusal bazda tanıtımına ihtiyacı var. Kayısımızın reklamı Malatyamız için önemli bir konudur. Dünya kuru kayısı piyasasının yüzde 75’ini biz Malatyalılar olarak karşılıyoruz. Kayısımızın reklamı yeterince yapılmıyor, reklama çok ihtiyacımız var. Bu değerimize sahip çıkmamız lazım. Bu değerimizin tanıtımını daha üst noktalara taşımamız lazım.

”TÜM MEDYA TEMSİLCİLERİNİDE BEKLİYORUZ”

30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında, Malatyamıza yakışır, kayısımıza yakışır bir festivali, hem festival havasında, hem de İstanbul Güngören köy için de  fuar havasında kutlamayı yapacağız. Kayısımızı layık olan yere taşımak için gayret ediyoruz. Bu festivalde İstanbul’lular  Malatyalıların birlik ve beraberliğini ve dayanışmasını görecek. 3. nü düzenleyeceğimiz kaayısı festivaline ulusal ve yerel anlamda yayın yapmakta olan bir çok basın ve medya temsilcileri katılmasını bekliyoruz.

”İNŞALLAH DOLU DOLU BİR FESTİVAL OLACAK”

Dünya kayısı başkenti olarak anılan  Malatyamız, sadece kayısısı ile öne çıkmış bir il değil. Siyasetçilerimizle, Sanatçılarımızla, birçok tarihi ve kültürel eserimiz var. Belki biz bunları tanıtma hususunda yalnız kalmış olabiliriz. Veyahut ta sesimizi yeterince duyuramamış olabiliriz, ama bu festivalde Malatyanın ismini tüm dünyayya duyuracağız inşallah.  Burada sizlerin aracılığıyla tüm İstanbulluları, 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Güngören köy içi Aliya İzzet Begoviç Parkına davet ediyorum. Dolu dolu bir festival yaşanacak.” diye konuştu.                               

HABER: FERHAT CANBEY/İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir