Arçelik Buzdolabı DeepFreeze Kar Yapıyor

Ne kadar gelişmiş teknolojiye sahip olsa da eski nesil teknolojiyi barındıran buzdolabı modellerinde olduğu gibi derin dondurucu bölmesinin karlanması sorunu en sık görülen buzdolabı arızaları arasında yer almaktadır. Arçelik teknolojisine ve kalitesine sahip olan buzdolabı modellerinde de deep freze kar yapma sorunu ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Çünkü bu tip bir teknik buzdolabı arızası, temel buzdolabı çalışma prensibinin oluşturabileceği yaygın sorunlardan birisidir. Buzdolabı tasarımında kullanılan fitillerden kaynaklı olarak bu tip sorunla çok sık olasılıkla karşı karşıya kalınabilmesi mümkün olabilmektedir. Nitekim Ferhatpaşa Arçelik Servisi merkezinde de Arçelik markalı buzdolabı modellerindeki en sık görülen arızalardan birisini oluşturmaktadır.

Buzdolabının deep freze haznesinde karlanma sorunun sıkça karşılaşılıyor olması durumunda, sorun direkt olarak buzdolabının üst kapak fitillerindeki sorundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Uzman Koşuyolu Arçelik Servisi teknisyenleri böyle bir durumda hemen buzdolabının deep freze haznesi kapağı yani üst kapak filtrelerinin değişimiyle çözüm sağlamaktadır. Çünkü buzdolabının derin dondurucu haznesindeki karlanma sorunu, kapak üzerinde hava giriş ve çıkışını önleyen fitillerde eskime veya yıpranma meydana gelmesinden kaynaklı olarak oluşmaktadır. Üst kapak filtrelerinin uzun süreli kullanıma bağlı olarak yıpranmış olması, olağan dışı bir fiziksel bir dış etkiyle yırtılmış ya da işlevini kaybetmiş olabilir. Bu durumda hava giriş ve çıkış engelleme fonksiyonunu yerine getirememelerine neden olur.

Buzdolabının üst kapak filtrelerinin işlevini yerine getirememesi, buzdolabının deep freze haznesine ısı girişinin oluşmasına neden olur. Böyle bir durum ise buzdolabının deep freze bölümünde karlanma durumunun meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Ancak bu tip bir sorun buzdolabı üst kapak fitillerinin yenisi ile değiştirilmesi sonucunda kolayca ve ekonomik şekilde çözüme kavuşturulabilmektedir. Buzdolabının fitil değişim işlemlerinin doğru ve hatasız şekilde gerçekleştirilmesi için mutlaka profesyonel Moda Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Bu şekilde kısa süre içerisinde yerinden çıkması ya da hatalı takılmasına bağlı olarak sorunun kesilmemesi ya da yeni sorunlar ortaya çıkarması gibi bir durum ile karşı karşıya kalınmaması sağlanır. Bu yüzden böyle bir durumda mutlaka profesyonel servis desteği alınması tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir