”ARAPGİR ÜZÜM FESTİVALİ” SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafında organize edilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen ”4.Arapgir Üzüm Festivali” muhteşem bir açılışla İstanbul Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda start aldı. Program sunumunu Radyo TV programcıları Ali Biricik ve Serkan Lama yaptı. 

Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) in ev sahipliğinden geleneksel hale gelen bu yıl 4. düzenlenen Malatya Yöresel Ürün Günleri, Arapgir Üzüm Festivali’nde Malatyalılar bir araya geldi. Program açılışında İsmail Beyhan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile program başlatıldı.

Benzersiz aroması ve tadıyla öne çıkan Arapgir üzümünün yanı sıra yöresel tatların tanıtıldığı Malatya Yöresel Ürünler Arapgir Üzüm Festivali başladı.

Çeşitli sanatçılarında sahne alacağı program 4 gün sürecek. Festivalde Arapgir üzümü başta olmak üzere, Akçadağ Armudu, Hekimhan Cevizi, Doğanyol’un Dut’u, Doğanşehir’in Elması, Kuru kayısı ve tereyağı satışı yapılıyor.

DÜZENLENEN FESTİVALİN AÇILIŞINA KİMLER KATILDI

Sultangazi Belediyesi etkinlik alanında dev çadırda Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş ve yönetimin ev sahipliğinden düzenlenen  Malatya 4.Arapgir Üzüm Festivali‘nin açılışı ve üzüm dağıtım törenine  Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, MHP Esenler İlçe Başkanı Yusuf Özel, Esenler İlçe Başkanı Hakan Özel, MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Başkan Vekili Nihat Demir, A Haber Koordinatörü Kerim Ulak, Darende eski Belediye Başkanı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Süleyman Eser, Pütürge Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Milli Antrenör Nusret Öncü, Güngören Belediyesi Meclis Grup Başkan vekili Tarık Kanbur, Malatya Konfederasyonu Kurucu Başkanı Aziz Damar, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, Malatya Gönül Birliği Dernek Başkanı Ramazan Bulum, Konya Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Kemal Çelik, Malatya Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygur Öztürk, Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay,   Kanal 7 haber spikeri Mehmet Derindağ, Kanal 7 Euro TV program yapımcısı Perihan Bozkurt, yayın danışmanı Hafize Bozkurt , TGRT Euro program sunucusu Tekşen İlke Karakuş, Akbaba Haber Ajansı yayın koordinatörü Çiğdem Akçil, idari Hatice Bolat, yayın danışmanı Figen Özsoy, Bezmialem Hastanesi Kurul Başkanı Mehmet Daşçılar,  İş İnsanı Cebrail Baysılan ve isimlerini sayamadığımız çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

GENEL BAŞKAN YILMAZ DURMUŞ, “YENİKAPI’YA GÖLGE DÜŞTÜ!” 

Program açılış konuşmasını MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş yaparken Malatyalıların birlik beraberliğine vurgu yaptı. 4. Arapgir Üzüm Festivali’nin gerçekleşmesinde kendilerini yalnız bırakmayanlara ve emeği geçenlere teşekkür eden Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, 5 yıl süreyle Yenikapı etkinliklerinde Malatya Tanıtım Günlerini organize ettiklerini, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidarın değişmesi ile şartların değiştiğini İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun valileri ve Belediye Başkanlarını tanımadığını derneklere kapıları açtığını dile getirirken, Yenikapı’ya gölge düştüğünü söyledi.

MADEF Genel Başkanı Durmuş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Atatürk Havalimanı’nın etkinlik alanı olarak rezerve etti ve bundan sonra Malatya Tanıtım günleri Atatürk Hava Limanı’nda yapılacak” dedi.

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI AV. ABDURRAHMAN DURSUN MÜJDEYİ VERDİ!

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’da  konuşmasında etkinlik alanında 2 ay sürecek yöresel günler  etkinliklerine herkesi davet etti. Belediye Başkanı Dursun, konuşmasında Sultangazi’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken kendilerinin Sultangazi’de spor, imar, ihya faaliyetlerinin devam ettiğini ve söz verdikleri hizmetin dört  katı fazlasını yaptıklarını dile getirdi. Başkan Dursun, Sultangazi’de çok sayıda Kültür Merkezi yapıldığını, Cemil Meriç ve Sezai Karakoç Kültür Merkezlerini inşasının devam ettiğini, yapılan yatırımların tek kuruş borç ve faizli para kullanmadan yapıldığını dile getirirken, Sultangazi’nin Sultanşehir yapacaklarını sözlerine ekledi. Sultangazi’nin Turizm kenti olması için Sultangazi kent olarak kapılarını turizme açmak için sinema tarihi müzesinin kurulacağını ve Sultanşehir Kültür Adası’nı inşa edeceklerini katılımcılara aktardı.

Yapılacak olan Sinema Tarihi Müzesi ile turizmin ilgi odağı, yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olacağını, Sultangazi’nin kabuğunu kıracaklarını, Sultanşehir Kültür Adası’nı inşa edeceklerini müjdesini verdi.

KAYMAKAM KAŞIKÇI HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı’da konuşmasında bu tür organizasyonlarda büyükşehirde yaşayanların gönül bağlarını kuvvetlendirdiğini dile getirirken, yöresel günleri desteklediklerini program emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokolde bulunan katılımcılar birer selamlama konuşması yaparken, Malatyalıların birlik beraberliği bir kez daha kelimelerle dile getirildi…

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar Arapgir Üzümü dağıtılırken etkinlik alanını gezen misafirlere sunulan ikramlarla da Malatyalıların misafirperverliği bir kez ispatlanmış oldu.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 6 kişi görseli olabilir
Bir 6 kişi görseli olabilir
Bir 8 kişi, meyve ve yazı görseli olabilir
Bir 15 kişi ve şunu diyen bir yazı 'ANADOLU KULTUR FESTIVALi •YÖRESEL GÜNLER HOŞ GELDİNİZ AV. ABDURRAHMAN DURSUN BELEDİYE BAŞKANI Û SULT BELE' görseli olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir