Hakan Mengüç, mutluluğun formülünü anlattı

Neyzen-yazar Hakan Mengünç, katıldığı Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan programında üflediği neyle ve güzel sohbetiyle gönülleri fethetti. Mengüç, “Mutluluğun formülü nedir?” sorusuna ise “Her gün kendini geliştirmek ve başkalarına faydalı olmaktır” diyerek cevap verdi.

 Bağcılar Belediyesi’nin online olarak gerçekleşen “Ramazan Bağcılar’da farklı yaşanır” etkinliğinin son konuğu özellikle gençler tarafından çok sevilen yazar – neyzen Hakan Mengüç oldu. İnternet üzerinden yoğun ilgi gören programda Mengüç, sohbetiyle herkesi etkiledi. Dostluk konusuna değinen Mengüç, “Kusur bulanların yanında huzur bulamazsınız. Gerçek dost kusur arayan değil huzur verendir. Dostun en önemli belirtilerden biri bizi tüm kusurlarımıza rağmen sevmesi. Çünkü hiç kimse mükemmel değildir ve mükemmel olmasını da bekleyemeyiz” dedi.

Mutlu olduğunda zengin oluyorsun

Gerçek zenginlik üzerine, “Gerçek zenginlik seni seven insanların ve senin sevdiğin insanların olmasıdır. Her ne kadar reklamlar bize mutluluğun zenginlikte olduğunu söylese de aslında sen mutlu olduğunda zengin oluyorsun” açıklamasını yapan Mengüç, “Mutluluğun formülü nedir?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Peygamber efendimizin buyurduğu gibi ‘İki günü aynı olan ziyandadır.’ Bu insanı mutlu eden birinci neden. Diğeri ise yardım etmek, katkıda bulunmaktır. Yani her gün kendini geliştirmek ve başkalarına faydalı olmaktır.”

Mengüç, konuşma aralarında sunduğu ney dinletisiyle de gönüllere dokundu. Mengüç’ü sosyal medya üzerinden izleyenler, çok sayıda beğeni ve yorumda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir