ESENLER KADİR GECESİ’NDE DUADA BULUŞTU

Esenler Belediyesi, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bereket ve mağfiret vesilesi Kadir Gecesi’nde “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programına ev sahipliği yaptı. Esenler’de bir gelenek haline gelen programda 23 kişi çekilişle Umre hakkı kazandı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetiyle mübarek gecenin önemine değindi.

Esenler’de her yıl Kadir Gecesi’ne özel Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen “Dua Buluşması” programı bu yıl da on binlerce Esenlerliyi duada buluşturdu.  Her yaştan Esenlerlinin katılımıyla gerçekleşen program, sözlerin en güzeli olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile on binlerce Esenlerli katıldı. Gecede okudukları ilahilerle gönüllerde taht kuran Fırat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioğlu, kulakların pasını sildi. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye birinciliği elde eden Enes Özsoy, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere huzur verdi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise bu mübarek gecenin önemine değinerek yapılması gerekenleri aktardı. Gecenin sonunda Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, okunan hatm-i şeriflerin duasını gerçekleştirdi. Program, 2023 yılının simgesine 23 umre çekilişi ile sona erdi. Heyecanlı anların yaşandığı umre çekilişinde talihliler gözyaşlarına hâkim olamadı.

ACILARA TESELLİ OLMAK İÇİN DEPREM BÖLGESİNDEYİZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’ın en anlamlı gecesi olan Kadir Gecesi’ndeyiz. Cenab-ı Hak’a hamd ediyoruz ki bir insanın ulaşmak istediği en üst zaman dilimi olan Kadir Gecesi’ne bizi ulaştırdı. Biz bu meydanlarda büyük Ramazan etkinlikleri yaptık. Bu Ramazan etkinliklerinde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Aslında bu sene de aynı çerçevede Ramazan etkinlikleri organize etmek için büyük emek sarf etmek istiyorduk fakat 6 Şubat’ta ülkemizde meydana gelen o büyük afet dolayısıyla deprem bölgesinde çalışmak oradaki kardeşlerimizin yarasına merhem olmak ve acılarına teselli olabilmek için sizin adınıza deprem bölgesindeyiz. Orada gerek iftar gerekse sahur programları düzenliyoruz. Bugüne kadar yüzlerce kardeşimizi umreye gönderdik. Bugün de göndereceğiz inşallah.  Rabbim bizleri bir daha böyle felaketlerle karşılaştırmasın” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

ENKAZ KALDIRDIK, NİCE CANLAR KURTARDIK

“6 Şubat’tan beri deprem bölgesindeyiz. Orada enkaz kaldırdık, nice canlar kurtardık. Günde yaklaşık 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Her gün sosyal marketimizde bütün kardeşlerimizin ihtiyacını karşılıyoruz. 1071 adet konteyner kent kurduk. Devletimiz seferber oldu. Devletiniz ne kadar güçlüyse siz o kadar güçlüsünüz. Bugün Türkiye, dünyada en büyük ülkeler kategorisine girdiyse, Türkiye artık denize savaş gemilerini indirebiliyorsa, gökyüzüne uydular gönderebiliyorsa, bütün küresel emperyalistler Türkiye’ye karşı birleşmiş silah ambargoları kurmasına rağmen yoluna devam edebiliyorsa bu Türkiye’nin gücüdür. Bu güçlü devletin başında Recep Tayyip Erdoğan adında bir kahraman vardır. 14 Mayıs büyük zafer günü olacak inşallah.”

Esenler Kaymakamı Adil Karataş ise “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilimiz etkilendi. Öncelikle depremde vefat eden tüm insanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Depremde yaralanan kardeşlerimize de Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı ve ilklerin gecesi olmuştur. Bu mübarek gecede en büyük duamız o dur ki Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

ANNE BABALARIMIZIN RIZASINI ALALIM

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu verdiği sohbette Leyle-i Kadir’in bin aydan daha mübarek olduğunu kaydederek “Bu gece yapılan bir secde, fazileti itibariyle 80 yıla tekabül ediyor. Bu nedenle gecemizi elimizden gediğince ihya etmeye çalışalım. Anne babalarımız arayalım. Çünkü son zamanlarda televizyon programlarımıza gelen şikâyetlerde de görüyoruz ki anne ve babalar ihmal ediliyor. Bu tür insanlar çoğaldı. Bize düşen anne ve babalarımızın rızasını almaktır. İnternette ve sosyal medyada müthiş bir kirlilik var. Çocuklarımızı, gençlerimiz oralardan koruyalım. Nereden geldikleri belli olmayan insanlar sürekli sünnet-i seniyyeye, peygambere, ibadetlere, manevi bilinçlenmelere karşı düşmanlık içindeler. Allah şer odaklarına fırsat vermesin. Bu millet üzerinde operasyon kurmak isteyenlere kahhar ismiyle kahreylesin” dedi.

HER YIL BAŞVURDUM, BU YIL NASİP OLDU

Programda umre ziyaretine hak kazanan vatandaşlar da duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşları içinde yaşadığı mutluluğunu dile getiren Pınar Sezen, “Ne hissettiğimi tarif edemiyorum şu an. Çok mutluyum. Sadece gitmek istiyorum. Çekilişten internet üzerinden haberdar oldum ve katıldım. Sonra da teyzem de çekilişe katılmamı söyledi. İnşallah herkese nasip olsun” diye konuştu.

Bir diğer talihli Önder Güven ise şunları söyledi: “Rabbime şükürler olsun. Çok istiyordum umreye gitmeyi. Annemle beraber gitme planlarımız vardı. Rabbim belediyemizden, dua eden arkadaşlarımdan razı olsun. Her sene başvuruyordum. Bu yıl nasip oldu. Çok mutluyum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir