‘’BU DURUM BAMBAM’I ASLA İLGİLENDİRMEZ’’

‘’BU DURUM BAMBAM’I ASLA İLGİLENDİRMEZ’’ MİNİK OKURLARIN KARŞISINDA

Uzun yıllar okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Yazar Hande Çenesiz Er, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandıracak ve kitapları sevdirecek bir eser kaleme aldı. Yazar’ın köpeği Bambam ile maceralarını anlattığı ‘’ Bu Durum Bambam’ı Asla İlgilendirmez’’ MSE Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu.

Çocukların psikolojik ve toplumsal gelişmelerinde kitapların ve evcil hayvanların önemine dair farkındalık giderek arttı. Artık ebeveynler okumayı seven nesiller yetiştirmek için çocuklarını küçük yaşlarda kitap sayfalarıyla buluşturmaya başladı. Yazar Hande Çenesiz Er mesleki tecrübesinin de katkısıyla ‘’Bu Durum Bambam’ı Asla İlgilendirmez’’ de çocuklara hayvan ve kitap sevgisini kazandırmayı amaçladı. Kitaba dair açıklamalarda bulunan Yazar ‘’Aslında her şey çocuklar ile başladı.’’ dedi.

Kitabın en büyük özelliğinin barınaktan evlat edinilen 13 yaşında bir köpek ve onun muhteşem dostluğu olduğunu belirten Hande Çenesiz Er şöyle devam etti:

‘’Çocuklarımız hayvan dostlarının varlığına ve onlarla yapacaklarına dair uçsuz bucaksız hayaller kuruyor. Fakat bazen bu hayaller gerçek hayatta karşılığını tam olarak bulamıyor. Sonra maalesef ki her iki taraf içinde hayal kırıklığı ve vazgeçiş gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor. İşte bende tam burada, bu öykü ile çocukların karşılaşabilecekleri durumları eğlenceli bir dille anlatmaya çalıştım.’’

Öte yandan barınakta sevgiye ve ilgiliye muhtaç çok sayıda minik dostun çocukları beklediğini belirten Çenesiz Er, kitabın hayvanlarla yaşamaya başlamadan önce okunmasının daha da fayda sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca minik okurlara etik kazanımlar sağlayan ‘’Bu Durum Bambam’ı Asla İlgilendirmez’’, 2020 yılında MSE Yayınları ve Anaokulu Kitap iş birliği ile düzenlenen Okul Öncesi Öykü Yarışması’nda yaklaşık 600 öykü arasından birinci oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir