YILIN EN UZUN GECESİNDE FİLİSTİN ŞİİRLERİ OKUNACAK

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek “Şeb-i Yelda’da Şiir” programında şiirler bu yıl İsrail işgali altındaki Filistin için söylenecek.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl10. kez şiire gönül verenleri buluşturacak “Şeb-i Yelda’da Şiir” programı, “Filistin’e Adanan Şiirler” temasıyla düzenlenecek. Pek çok şairi ve şiir dostunu bir araya getirecek gecede, İsrail soykırımlarına maruz kalan Filistin için şiirler okunacak. Gecede Abdülbaki Kömür, Adem Turan, Bestami Yazgan, Emrullah Uzun, Ferman Karaçam, Fuad El Himyeri, Recep Garip, Şeref AkbabaTimur Çayır ve Yaser Atrash şiirler seslendirecek. Ayrıca bugün fotoğraf sanatçısı Mete Yurdaün’ün seyahat ettiği Gürcistan, Almanya, Nepal, Fas, Tayland, Kamboçya, Myanmar, Lübnan ve Türkiye’nin doğal güzelliklerini, kültürlerini, gündelik yaşamlarını çeşitli yönleriyle gözler önüne seren “Ülkeler ve Mevsimler” sergisi sanatseverlerle buluşacak. 61 eserden oluşan sergi, düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açacak.

        Bu akşam gerçekleşecek  ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da katılacağı “10. Şeb-i Yelda’da Şiir” ve “Ülkeler ve Mevsimler” sergisini bu akşam saat 18.00’da, program açılışı ise saat 20.00’da Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir