YAZICI: KADİR GECESİ BİR İKRAM GECESİDİR

Şehir Ekranı TV’de Ramazan ayı boyunca her akşam izleyicilerle buluşan “İftarı Beklerken” programı, son bölümünde Esenler Müftüsü Osman Yazıcı’yı ağırladı.

Programda Kadir Gecesi’nin faziletine ve Kur’an ile olan ilişkimize yönelik bilgiler veren Yazıcı, “Rabbimiz engin bir merhamet sahibidir. Kadir gecesi bir ikram gecesidir” dedi.

İlahiyatçı Fatih Savaş’ın sunumuyla Şehir Ekranı TV’de Ramazan ayı boyunca izleyiciyle buluşan “İftarı Beklerken” programının son bölümünün konuğu Esenler Müftüsü Osman Yazıcı oldu. Programda Kadir Gecesi’nin faziletlerinden bahseden Yazıcı, Savaş’ın sorularını yanıtladı. Burhan Açıkgöz ise Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yüreklere dokundu.

KUR’ANI’I GÖNÜL SEMAMIZA İNDİRMELİYİZ

Yazıcı, “Kadir Gecesi’ni önemli kılan husus, Kur’an-ı Kerim’in inzal olmasıdır. Sevgili Peygamberimiz ‘Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının son 10 gecesinde arayınız’ buyurmuştur. Bu nedenle Kadir Gecesi önemlidir. Kur’an ile irtibatı olan ister insan ister eşya olsun Allah katında kıymetli ve değerlidir. Kur’an-ı Kerim Hira’da indiği için Hira, Cebelinur oldu. Dünya semasına inen ve oradan da sevgili peygamberimize ayet ayet inen Kur’an-ı Kerim’i biz de gönül semamıza ne kadar indirirsek yolumuzu aydınlatmaya başlayacak. Bu sebeple Kur’an-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesi’nde bize açtığı o nurlu yolu yeniden gözden geçirmeye ve anlamaya gayret etmeliyiz” dedi.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın kelamı olduğu noktasında şüphesiz ve tereddütsüz olmamız gerektiğini kaydeden Yazıcı, “Birinci sorumluluğumuz budur. Kur’an-ı Kerim’in ilk sayfasında Cenab-ı Allah onun insanlığın kurtuluşuna vesile olduğunu söylüyor. Kur’an-ı Kerim en çok ezberlenen ve en çok okunan kitaplardan bir tanesidir. Onun için biz Müslüman olarak hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan eğer bilmiyorsak Kur’an-ı Kerim’i en kısa zamanda öğrenmeliyiz. Bunun yaşı da zamanı da söz konusu değil. Bir haftada herkesin Kur’an-ı Kerim’i öğrenebileceğini düşünüyorum. Birkaç hafta çalışılırsa güzel Kur’an okuyacağını düşünüyorum. Yeter ki başlasınlar. Cenab-ı Hak yardım eder” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü:

KUR’AN İLE İRTİBATI OLAN HER ŞEY DEĞERLİDİR

“Rabbimiz engin merhametin sahibidir. Kadir gecesi bir ikram gecesidir. ‘Diğer zamanlarda ben kulluğumu yapmayayım, Kadir gecesinde bunun yerini dolduracağım’ bakışı çok ters bir bakış açısıdır. Hiçbir zaman Müslümana yakışmayan bir tarzdır. Çünkü biz Cenab-ı Allah’a ibadet ederken Allah’ın bizim ibadetlerimize ihtiyacı olduğu için ibadet etmiyoruz. Rabbimize saygıdan ve hürmetten dolayı yapıyoruz. “Bin aydan daha hayırlı” ifadesi bizim için bir fırsat, imkândır. Yapamadıklarımızı yapma fırsatıdır. Muhasebe yapmak ve tövbe etmek için bir imkândır. Kur’an ile irtibatı olan her şey Allah katında değerlidir. Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza rehber kılmalıyız. Emirleri doğrultusunda hareket emeliyiz. Yasaklarını yasak bilip emirlerini de yerine getirerek onu hayatımıza hâkim kılmalı, onu hayat kitabı haline getirmeliyiz ki ondan istifade edelim. Kadir Gecesi’ni belki bir daha yaşayamayız. Son yaşadığımız depremler bize bunu daha iyi gösterdi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir