ÜSTAT KISAKÜREK KABRİ BAŞINDA ANILDI

Türk şiirinin usta ismi, “Sultanu’ş Şuara” unvanına sahip şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 41. yıl dönümünde kabri başında anıldı. “Esenler’in Yüzleri” projesindeki gençler, Kısakürek’in Eyüpsultan Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret ederek dualar etti.

Esenler Belediyesi, fikir, dava ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek’i, ebediyete irtihalinin 41’inci yıl dönümünde kabri başında andı. “Kaldırımlar”, “Zindandan Mehmet’e Mektup”, “Sakarya Türküsü” ve pek çok eserle hafızalara kazınan Kısakürek, “Esenler’in Yüzleri” öğrencileri tarafından Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

DERİN İZLER BIRAKMIŞ BİR ŞAHSİYET

Kabir ziyaretine katılan eğitmen Murat Koçak, “Bugün, edebiyatımızın büyük bir değeri olan, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıl dönümünde kabrini ziyaret ettik. Kendisi, fikirleri ve eserleriyle Türk edebiyatında derin izler bırakmış bir davanın, fikrin öncüsü olmuş bir şahsiyettir. Necip Fazıl, yalnızca yazdıklarıyla değil, düşünceleri ve duruşuyla da pek çok kişiye ilham kaynağı olmuştur. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü olarak bizler de üstadı her yıl olduğu gibi bu yılda unutmadık. Onu rahmetle anıyor ve eserlerinin nesiller boyu yaşamaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

O DAİMA ÖNCÜLERDEN OLDU

Öğrencilerden Büşranur Bayrak ise şunları kaydetti:

“Üstat Necip Fazıl Kısakürek, hem şair yönüyle hem de geçmişten geleceğe büyük bir dönüşümün mimarı olarak kendinde başlattığı hakikat arayışıyla hepimizin gönül dünyasına tesir etti. O daima öncülerden oldu. Biz de inşallah onu açtığı yolda aynı şuurla ilerlemeye devam edeceğiz. Mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir