TÜRKİYE SEÇİME GİTTİ

Türkiye 14 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken, Meclis’e giren milletvekilleri büyük oranda belli oldu.

Türkiye’de 56 milyona yakın kişi 14 Mayıs’ta sandığa giderek oy kullandı. 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tura kalırken, milletvekilliği seçimlerinin sonuçları belli oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı yüzde 49,46 ile TBMM’de çoğunluğa ulaştı. Millet İttifakı’nın oranı ise yüzde 35,02 oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan oyların Yüzde 49.50 sini alarak birinci çıkarken Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 ikinci, Sinan Oğan yüzde 5.17 ile üçüncü oldu. Muharrem İnce adaylıktan çekilmesine rağmen yüzde 0.44 ile sonuncu sırada kaldı. İlk turda hiçbir aday yüzde 50 üzerinde bir oy alamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 50’sinden fazlasını almak için yarışacaklar. 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs Pazar günü yapılacak.

seçim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir