RUSYA – TÜRKİYE ULUSLARARASI IT BUSINESS MİSYONU GERÇEKLEŞTİ!

26-27 Eylül 2023 döneminde Made in Russia markası altında bilişim, Akıllı Şehir, bilgi güvenliği ve enerji alanında uluslararası iş misyonu gerçekleştirildi. İş gezisinde, ihracat satış kanallarını aktif olarak geliştiren ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ihracat faaliyetlerine başlamayı planlayan 16 Rus firması, potansiyellerini ve ürünlerini tanıttı.

İş misyonu, ikili dış ticaret ilişkilerinin geliştirilmesini amaçlayan “RUSYA-TÜRKİYE: IT ALANINDA İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER” konulu panel oturumuyla başladı ve burada Rus ürünlerinin Türkiye pazarına girişinin özellikleri, Ülkedeki dış ticaret faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesinin özellikleri ile Rus şirketlerinin dış ticaret potansiyeli tartışıldı. Toplantıya Türkiye Bilişim Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türk Yazılım Konseyi ve İstanbul Belediyesi gibi Türkiye’nin büyük iş dünyası dernekleri ve iş çevreleri katıldı. Rusya Federasyonu tarafından Rusya Federasyonu’nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov ve Rusya Federasyonu’nun İstanbul Ticaret Temsilciliği Başkanı Evgeny Efremov.

Firmalar Türk ortaklarla B2B formatında yaklaşık 115 toplantı gerçekleştirdi.

En popüler ürünler güvenlik ve Akıllı Şehir oldu.

Etkinlik uluslararası bir haber ajansı tarafından ele alındı.

İkili toplantıların temsilcileri, iki ülke arasındaki ekonomik ve dostane ilişkilerin devamı ve güçlenmesi yönünde büyük umutlarını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir