MORAL TİMİ NEŞE SAÇTI

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Moral Timi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalarla seramik atölyesi yapıldı. Hastalar, ESEV öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisiyle gönüllerince eğlenip dans etti.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Moral Timi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalar için seramik atölyesi düzenlendi. Etkinlikten hayli memnun kalan hastalar, ESEV öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi eşliğinde dans edip şarkılar söyledi. Etkinlikte hastalara çeşitli ikramlar ve hediyeler takdim edildi.

ÇOK DUYGULANDIK

Etkinliğe katılan ESEV resim eğitmenlerinden Kader Peker, “Etkinliğimizde seramik ve resim alanında eğitimler alan hastalarımızla workshop yaptık. Toplam 210 hastamızla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çalışmamıza 40-80 yaş arasındaki hastalar katıldı. Çok güzel vakit geçirdik. Dans ettik. Bir hemşiremiz, ‘Uzun zamandır bu kadar çok eğlendiklerini görmedim’ dedi. Bu bizi inanılmaz duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

ESEV MORAL TİMİ

Esenler Belediyesi Sanat Evi’nin hayata geçirdiği tim, motivasyona ihtiyacı olan herkese destek oluyor. Bu amaçla çocukları eğlendirmeyi, hasta ve engellileri hobileriyle buluşturmayı ve yaşlıların hayatını renklendirmeyi hedefleyerek pozitif enerjisiyle Esenler’i kucaklıyor.

Timde gitar, keman, darbuka, ritim gibi enstrümanlar; ebru, resim ve hat gibi el sanatları; yüz boyama, Hacivat – Karagöz oyunları, tiyatro gösterileri, çocuk oyunları ve balon yapma aktiviteleri yer alıyor. Morale ihtiyaç duyan bireylerimizin hobileri ile buluşması için çeşitli çalışmalar yaparak onlara motivasyon sağlıyor ve hayata daha pozitif bakmalarına yardımcı oluyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir