MEVLİD-İ NEBİ YARIŞMALARINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Esenler Belediyesi tarafından Peygamber sevgisini genç kuşaklara aşılamak ve örnek ahlakını gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Mevlid-i Nebi Haftası”na özel ilçedeki okullarda düzenlenen yarışmaların ödül töreni düzenlendi.

Esenler Belediyesi, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler İlçe Müftülüğü iş birliğiyle ilçedeki tüm ortaokul ve lise öğrencileri, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, “Din Kültürü ve Hz. Muhammed’in Hayatı Bilgi Yarışması”, “Naat-ı Şerif Okuma Yarışması”, “Hz. Peygambere Mektup”, “İlahi Okuma Yarışması” ve “Ezan Okuma Yarışması”na katıldı. Gençlerin Peygamber Efendimizi daha yakından tanıdığı ve örnek ahlakını tüm yönleriyle özümsediği yarışmalarda derece elde edenler ise düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Törene Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler Müftüsü Osman Yazıcı,  Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şair Dursun Ali Erzincanlı naat dinletisiyle gönüllere dokundu.

KUR’AN’IN VE EFENDİMİZİN YOLUNDAN GİTMELİYİZ

Programda konuşan Esenler Kaymakamı Özçakıcı, “Yüce dinimiz İslam’ın tek gayesi Kuran-ı Kerim’in ışığında, barışın, hoşgörünün, iyiliğin, sevgi ve kardeşliğin hâkim olduğu huzurlu bir toplum ve dünya düzeni inşa etmektir. Bu gayeye ulaşmanın yolu, âlemlere rahmet olarak gönderilen barış dini İslam’ın elçisi sevgili Peygamber Efendimiz’in örnek hayatını, onun imanı ve istikamet anlayışını hayat felsefemiz olarak uygulamakla mümkün olacaktır. Yüce Allah’ın sevgisine hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin tek yolu kitabımız Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin yolundan gitmek ve bu bilinçle hareket etmektir” şeklinde konuştu.

SAMİMİ BİR MÜSLÜMAN OLACAKLAR

Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, sözlerine duayla başlayarak “Mevlidi- Nebi Haftası ve aynı zamanda Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle düzenlenen okullarımızdaki bilgi yarışmalarının ödül töreni için buradayız. Çocuklarımız Hz. Muhammed (SAV)’e sevgilerini, O’nun yolunda ve izinde yürüyeceklerini, O’nun gösterdiği yolda her türlü sıkıntıya rağmen yılmadan, usanmadan samimi bir Müslüman olmayı hayatlarında idrak edeceklerini bu yarışmaya katılarak izhar ettiler. Her programda ‘Ne güzel öğrenciler var. Aşkla, şevkle Efendimizi seven, Efendimizin Medine’ye girişindeki gibi bizlere o coşkuyu yaşatan gençlerimiz var” dedi.

ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

Gecede naat dinletisi ile Esenlerlilerle buluşan şair Dursun Ali Erzincanlı ise “Mevlid-i Nebi haftasına özel yarışmalarla unutulmayacak bir gün yaşıyoruz. Ödül alan kardeşlerimiz hayatlarının en güzel günlerini yaşamış olacaklar. Geçmişe döndüğüm zaman ödül aldığım günleri adeta pırıl pırıl hatırlıyorum. Bunlar insanı inşa eden etkinlikler. Bu yarışmalar öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Tanıdığımız birçok isim kendilerini bu tür yarışmalarda tanımışlardır. Bu yönüyle çok istifadeli bir organizasyon olmuş. Gençler üniversiteyi bitirene kadar ne olacağına karar veremiyor. Ama ortaokul ve liselerde bu tür yarışmalarla birçok genç yönlendirilmiş oluyor. Çok mutlu oldum. Başkanımıza ve ekibine bu çalışma için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir