LİTROS SANAT KONYA’DA!

Esenler Belediyesi yayın organı Litros Sanat, Sosyal İnovasyon Ajansı’nın davetiyle Konya’da düzenlenen “Dijital Kültür Sanat Gazeteciliği: Litros Sanat” adlı söyleşiye katıldı. Söyleşide konuşan Litros Sanat Gazetesi haber müdürü Muhammed Emre Yapraklı “Kültür sanat gazeteleri bir bir kapatılırken Esenler Belediyesi kültür sanata tam destek veriyor” dedi.

Esenler Belediyesi bünyesinde yayımlanan Türkiye’nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat, Sosyal İnovasyon Ajansı’nın davetiyle Konya’da söyleşiye katıldı. “Dijital Kültür Sanat Gazeteciliği: Litros Sanat” başlığıyla düzenlenen söyleşiye Litros Sanat Gazetesi haber müdürü Muhammed Emre Yapraklı, editör Rabia Bulut, muhabirlerden Ali Demirtaş ve Merve Akbaş ise konuşmacı olarak katıldı. Kültür sanat gazeteciliğinin günümüzdeki durumu ve Litros Sanat’ın bu alana katkılarının konuşulduğu söyleşiye çok sayıda sanatsever katıldı.

KÜLTÜR SANAT YANGINDA İLK TERK EDİLEN YER

Esenler Belediyesi’nin kültür sanat anlamında sağladığı değerleri anlatan Muhammed Emre Yapraklı, “Sosyal İnovasyon Ajansı’nın davetleri sonucunda Konya’ya geldik. Esenler Belediyesi’nin dijitale yapmış olduğu hizmetleri, Şehir Ekranı, Litros Sanat, Radyo Esenler özelinde konuşarak detaylandırdık ve bunların sebeplerini konuştuk. Bunun yanı sıra kültür sanat gazeteciliğinin sorunlarını, günümüzdeki yerini detaylı bir şeklide konuşup ele aldık. Günümüzde kültür sanat ve kültür sanat gazeteciliği yangında ilk terk edilen yerler arasında ama bizim önümüzdeki yüzyıllar için çok daha önemli bir alan. Hiçbir şekilde kaygı duyulmadan yatırım yapılması gereken bir alan. Birçok kültür sanat sayfası kapatılırken başkanımızın teşvikleriyle özel bir kültür sanat gazetesini yayın hayatına kazandırarak bu alana katkı sağladık. Biz de bu vesileyle kültür sanat gazeteciliğinin günümüzdeki dertlerini arkadaşlarımızla konuştuk” şeklinde anlattı.

ÇOK SESLİLİĞE DİKKAT EDEN BİR GAZETE

Kültür sanat faaliyetlerinde Esenler Belediyesi’nin çizgisinden bahseden Rabia Bulut, “Bu söyleşiyle Litros Sanat’ın hem kültür sanat hem de dijital anlamda öne çıkan özelliklerini konuştuk. Litros Sanat kültür sanat gazetesi olmanın yanı sıra çok sesliliğe de dikkat eden bir gazete. Bu anlamda ciddi bir yer kaplıyor. Bu söyleşiyle kendi üretim kısmımızı ortaya koyduğumuz bir etkinlik gerçekleştirildi. Gelen sorularla birlikte kültür sanat ile ilgili akıllarda olan imgeleri de anlayabildik. Litros Sanat’ın 15 günde bir 16 sayfa olarak sadece kültür sanatla ilgili olması ve dijital olarak ulaşılabilir olması büyük bir önem taşıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir