İlim Yayma Cemiyeti’nde bayrak değişimi

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Tek listeyle gidilen Genel Kurul’da Mehmet Emin Arslan, İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi’nin yeni başkanı seçildi.

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu, üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Gaziantep Şube binasında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcıları Nurullah Şimşek, Rafet Gayretli, Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu M. Ali Meydanal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile üyeler katıldı.

Tek listeyle gidilen Olağan Genel Kurul’da daha önce birçok STK’da çeşitli görevlerde yer alan Mehmet Emin Arslan cemiyetin yeni başkanı seçildi. Genel kurulda Arslan’ın başkan seçilmesiyle yaklaşık 15 yıldır Gaziantep şube başkanlığını yürüten Ahmet Kölemen, görevini Mehmet Emin Arslan’a devretti.

“İlim Yayma Cemiyeti ilim ve irfan yuvası”

Konuşmasına Bitlis Tatvan’da şehit düşen 11 askere rahmet dileyerek başlayan Arslan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu belirterek, Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencin yetişmesinde büyük payı olan cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu söyledi.

“Kudüs ve Mescidi Aksa bilinci oluşturmalıyız”

Üç ayların içerisinde olduklarını anımsatan Arslan, “Miraç kandilini idrak edeceğimiz günlerde ‘Kudüs ve Mescidi Aksa bilinci’ oluşturmalıyız. Genç nesillerimize Kudüs’ün Siyonizm ve Yahudi istilası altında olduğunu ve bir an önce özgürleştirmemiz gerektiğini öğretmeliyiz. Bu vesileyle Kudüs fatihi, ‘Şark’ın en sevgili sultanı’ Selahaddin Eyyubi’yi vefatının 828’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

“Burası hayırla anılan bir kurum”

Genel Kurulda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Şimşek, söyle konuştu:

“İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 68 kişi tarafından kuruldu ve bu günlere geldi. Biz cemiyetimizi kuran 68 kişiye ondan sonra bugüne ulaşmasına vesile olmuş emekleriyle gayretleriyle tüm üyelerimize ve bunlardan rahmete kavuşmuş olan, bütün üyelerimize, çalışanlarımıza ve bağışçılarımıza dua ediyoruz. Şükranla hayırla anıyoruz. Gaziantep şubemizin Kölemen hocamız başkanlığında kuruluşundan beri görev almış ve içlerinde Mithat Sevin hocamız gibi rahmete kavuşmuş olan bütün kıymetli abilerimizi ve kardeşlerimizi hayırla duayla anıyoruz. Burası hayırla anılan bir kurum, ne mutlu ki bizlere böyle hayırla anılan bir kurumda bugün bu salgın döneminde gelmiş burada bu mecliste bulunuyoruz.”

Genel kurulunun ardından Arslan, hizmetlerinden dolayı görevi devraldığı Ahmet Kölemen’e plaket ve hediye takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir