GERİ DÖNÜŞÜMDEN 14 YILDA 7 MİLYON DEFTER

Esenler Belediyesi geri dönüşümle 7 milyon defteri eğitime kazandırdı. Bu yıl kazandırılan 500 bin defteri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dağıttı. Tekin, ebeveynleri, sivil toplum örgütleri ve belediyelere geri dönüşümde topyekun bir seferberlik ilan etmeye davet etti.

Esenler Belediyesi geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 14 yılda toplam 7 milyon defter üretti. Bu sene üretilen defterlerin 500 binini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şehit Emrah Sağaz İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrencilere dağıttı.

“GERİ DÖNÜŞÜMDE TOPYEKUN SEFERBERLİK İLAN EDELİM”

Eğitimin ağır bir yük olduğunu, bu yükün altından da tek başına Bakanlık, öğretmenler ve idarecilerin kalkamayacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ben diyorum ki: ‘Gelin, ebeveynlerden başlayalım, sivil toplum örgütlerinden belediyelere topyekun bir seferberlik ilan edelim. Hepimiz yapabileceklerimizi yapalım, elimizi taşın altına sokalım’ diyorum. Aslında bu projenin bugün burada gördüğüm kısmı Esenler Belediyesinin bizim bu çağrımıza kulak vermiş canlı bir örneği. Geri dönüşüm projesinin bütün belediyelere, sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“PROJEYİ UYGULAYAN, AKIL EDEN KİŞİLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Geri dönüşüm projesinin üç başlığının olduğunu belirten Yusuf Tekin,”Bunlardan bir tanesi, ahlaki ve insani olarak atıklarımızla dünyayı kirletmeye, gelecek kuşakların sağlıklarını, yaşamlarını ellerinden almaya hakkımız yok. Bu projeyle bu anlamda bir duyarlılık oluşturmuş oluyoruz. İkincisi, ekonomik boyutu. Buradan bir döngü, bir kazanç elde edilmiş ve o da Esenler halkıyla, Esenler’deki genç kardeşlerimizle paylaştırılmış. Bu da oldukça güzel bir boyutu. Milli Eğitim Bakanı olarak asıl dikkat çeken ise konunun pedagojik boyutudur. Çocuklarımıza bu dünyanın sadece bize ait olmadığını, atalarımızdan, dedelerimizden miras kaldığını ve bizim de aynı şekilde gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerektiğini yaşayarak, görerek, uygulayarak öğreten bir proje. Dolayısıyla bu üç boyutundan dolayı da ben projeyi uygulayan, akıl eden kişileri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR GÜNDE YAKLAŞIK 400 TON ÇÖP TOPLUYORUZ”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,” İlçede bir günde yaklaşık 400 ton çöp topluyoruz. Bunların yüzde 10’unu geri dönüştürüyoruz.Çöpleri bir taraftan ekonomiye, bir taraftan doğaya, bir taraftan da şehre kazandırıyoruz. Öylesine bir kazanç ki şu anda Esenler’de yaklaşık 85 bin öğrencimiz var. Bu 85 bin öğrencimizin bütün defter ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz.”Kitaplar Hükümetimizden, Defterler Belediyemizden” sloganıyla gelenekselleşen proje kapsamında 14 yılda toplam 7 milyon defter ürettik” dedi.

Defter dağıtım töreninde “Okullar Arası Kapak Toplama” ve “Okullar Arası Atık Pil Toplama” yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bakan Tekin, törende ayrıca Deniz Feneri Derneği ile Esenler Belediyesince “Kitap Kardeşliği Projesi” kapsamında hazırlanan, deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmek üzere kitaplar, kırtasiye malzemeleri, giysiler ve ayakkabıların bulunduğu yardım tırını inceledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir