Gaziantepli STK’lardan Kadınlar Günü mesajları

STK Platformu, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ndefarklı bir projeye imza atarak, Gaziantep’te bulunan çoğu dernek ve odaların erkek başkanlarına ‘Bu özel günde ne söylemek istersiniz?’ ve ‘Bugün size ne ifade ediyor?’ gibi sorular yöneltip, görüşlerini alarak kamuoyuyla paylaştı.

Başkanlar, kadınların hayatımıza kattıkları ve toplumdaki yerini kendi yorumlarıyla ifade ettiler. Başkanlar verdikleri mesajlarda kadınların içinde bulundukları zorlukları ve mücadeleyi mesajla dile getirdiler.

Bu yıl farklı yönlerden dikkat çekilmek istenen anma günü için sanatçı, karikatürist Cemil AÇIKKOL’ dan da destek geldi.
‘Karanlığı Kadınlar Aydınlatacak’, Dünya Kadınların Sırtında’, Elimizin Hamuru İle Erkek İşine Karışıyoruz’ temalı karikatür çizerek destek oldu.

TEKİN ÖZGÜL
STK PLATFORMU SEKRETERYA ÜYESİ
 
Yaşadığımız, dünyada kadın ve erkeğin her anlamda eşit olduğunu görmeyi arzu ederek   senenin her günlerinin 8 Mart farkındalık günleri olmasını temenni ediyorum.
 
AHMET DOĞAN YARDI
GAZİANTEP VEREM SAVAŞ DERNEĞİ BAŞKANI
 
Tarih boyunca kadınlarımıza hakettikleri değer ne yazık ki yeteri kadar verilememiştir. Kadının olmadığı bir dünya düşünülemez. Bir elmanın diğer yarısı gibi. “O” olmazsa olmaz. Her şey eksik kalır. Her şey yarım kalır. İnsan nesli tükenir. Yaşam biter. Hayat durur.
Onlar bizim annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz, evladımız her şeyimizdir. Onları her fırsatta sevelim, sayalım. Onlara her zaman kibar, nazik, sevecen, duygusal davranışlar içinde olalım.
 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.
 
İRFAN DEMİRCİ
GAZİANTEP ECZACI ODASI BAŞKANI
 
İki Nobel ödüllü ilk kadın bilim insanı Marie Cürie’ye  keşfettiği radyumun patentinin alması gerektiği söylenir.
Madam Cürie “radyum dünyaya aittir, dünyaya insanlığa ait olan bir şeye nasıl sahip olabilirim ki ?” Der  ve buradan gelecek zenginliği ret eder.
Dünyayı, hayatı, insanıönemseyen, özverili düşünce ve duygular kadından başlar.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun.
 
GÖKHAN ÇELİKTÜRK
GAZİANTEP İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü ne yazıktır ki bu yılda, kadın cinayetlerinin, kadınlara yönelik baskının, şiddetin ve tacizin artarak devam ettiği bir ortamda kutluyoruz.
Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız, günümüz yaşam koşullarında yalnızca evinde değil, yaşamın her alanına katma değer katıyor. Toplumda, “Erkek mesleği” olarak bilinen inşaat mühendisliğine sahip kadınların sayısı da hızla artmaktadır. Hayatın her alanında var olan kadınlarımız hem toplumu hem de aileyi inşa etmektedir.
Günümüzde dünyanın dört bir tarafında kadınlara yönelik ayrımcılığın, şiddetin, baskının devam ettiğini görmek insanlık adına utanç vericidir. Kadınların yaşadığı sorunların demokrasi ve insan hakkı sorunu olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunların çözümünün de sadece kadınların mücadelesi ile değil erkeklerin de desteği ile çözüleceğine inanıyoruz. Bu anlamda İstanbul Sözleşmesinin etkin bir şekilde uygulanmasını çok önemsiyoruz. 

DR. SAMET BAYRAK
KENT KONSEYİ BAŞKANI
 
Amerika Birleşik devletinin New York şehrinde çalışan 40.000 kadar dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları amacında olduklarını bildirdiler. Bu amaçla da bir dokuma fabrikasında greve başladılar. Polisler grevi sona erdirmek amacı ile işçilere şiddet uyguladı ve çalışanları fabrikaya kilittlediler. İşçiler olayların olduğu fabrikanın ön tarafına kurulan barikatlardan dolayı kaçamadılar. Bu olaylarda 129 kadın işçi hayatını kaybetti.
26-27 Ağustos 1910 tarihinde Kopenhag’da 2.Enternasyonlara bağlı kadınlar toplantısı dışında Alman Sosyal Demokrat Partisi liderlerinden Clara  Zetkin 8 mart 1857 tarihinde ölen kadın işçiler anısına bu tarihi 8 mart “ Womensday-Dünya kadınlar günü” olarak anılmasını önerdi ve kabul edildi.
1. ve 2. Dünya harbi yılında kutlanmadı. Ancak 1960 yılından sonra ABD de yeniden anılmaya başlayınca gündeme geldi. 16 Aralık 1977 Birleşmiş Milletler genel kurulu 8 Mart ”Dünya  Kadınlar günü” olarak kabul etti.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise aynen şunları söylemiştir. Ey Kahraman Türk Kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Yüce dinimizin peygamberi ise “ cennetin annelerin ayakları altında olduğunu belirtmiştir. Tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu günler dilerim.   
 
MEHMET CEYLAN
DANSART KÜLTÜR SANAT KULÜBÜ BAŞKANI
 
Emeğiyle dünyayı güzelleştiren ve anlamlı kılan tüm kadınların “Kadınlar Günü” kutlu olsun.
 
İSMAİL TÜMER
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI
 
8 Mart Tüm kadınların uzun süren mücadeleleri sonunda dünyada özellikle kadın emeğinin sömürüsüne karşı direnişin simgesi haline gelmiştir.
1977 yılında BM tarafından “Emek” kelimesi çıkarılarak “Dünya Kadınlar Günü” haline getirilen 8 Mart; bir “kutlama” günü değil; Kadınların yüzyıllar süren emek mücadelesinin, kazançlarının, kayıplarının, sadece sermayenin değil, geleneklerin, törelerin, siyasetin kadını nasıl sömürdüğünün konuşulacağı bir “anma” günüdür.
Ülkemizde bu gün “Kadından, “Kadın emeğinden söz edebiliyor olmamızı, “Kadının işgücü olarak üretime katılması, toplumsal yaşamda hak ettiği yerde bulunması, sadece bireysel değil toplumsal gelişimin, çağdaş ve ileri bir toplum olabilmenin en temel unsurudur.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Laik Cumhuriyet’e borçlu olduğumuzu hiç unutmamalıyız.
Bu gün, emeği ile önemli ölçüde artı değer yaratan kadınlarımızın, iktidarın algı yönetimi politikaları ve laiklik karşıtı uygulamaları ile toplum içindeki yerinin nasıl hızla değiştiğinin Cumhuriyet ile kazandıklarını nasıl ve neden kaybettiklerinin konuşulması gerekir.
Tam Bağımsız bir ülke, daha iyi bir dünya kurmak için çaba harcayan tüm kadınlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhuyla selamlıyoruz…
 
ALİ ARPAT
EĞİTİM İŞ GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANI – BİRLEŞİK KAMU-İŞ GAZİANTEP İL TEMSİLCİSİ
 
Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Kadın-erkek eşitliği, sadece kadınların sorunu değil, uygarlaşmada bir eşiktir.
Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmadıkça kadınlarımıza ve kendimize bir yaşam alanı yaratmak mümkün olmayacaktır.
 
TARIK AYTEKİN
GAZİANTEP TURİZM DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI
 
8 Mart özgür birey olma, geleceği birlikte koruma adına birlikte mücadele günüdür.
Uluslararası sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınlar, dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğramakta, siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide, eğitimde erkeğe göre ikincil konumda kalmaya devam etmekte, kültürel, siyasal, ideolojik veya dinsel nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır.
 Eşitlik kavramı ile kadın erkek arasında adilane bir ilişki kurmak isteyen söylemler, yasalar önünde eşitliği sağlamışken, kadının mağduriyetini halen giderememiş ve adalet sağlayamamıştır. Bu nedenledir ki bizce, artık eşitlik söyleminin ötesinde bir yaklaşımı tartışmanın vakti gelmiştir. Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kadını dışlayan, onu birlikte düşünme, birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışlara karşı, kendini insan tanımlayan herkesin gelecek güzel günler için yan yana gelme, birlikte mücadele etmeleri kaçınılmaz zorunluluktur.
 Bu anlayışla şehrimizin ve ülkemizin tüm kadınlarının Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.
 
FİKRET KİLECİ
GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ BAŞKANI
 
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi ‘Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur.’ Biz de kendimize bu sözü şiar edinerek kadınlarımızın toplumda daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün aslında bir çağrı. 8 Mart bizi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak yolunda kadınlarımızın hak mücadelesine destek olmaya çağırıyor. Bu vesilesiyle kadın-erkek eşitliğinin tam anlamıyla sağlandığı, kadına karşı şiddetin son bulduğu bir dünya diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
 
BEKTAŞ ŞARKLI
GAZİANTEP BARO BAŞKANI
 
Kadınların yaşamın tüm alanlarında yaşadığı ortak sorunların ve mücadelesini simgeleyen 8 Mart dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de kadınların hak ve isteklerini dile getirdikleri kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri emekçi amaçlarına ulaşmak için çaba gösterdikleri gündür.
 Bugün tüm dünyada ve ülkemizde dayanışma günüdür. Bugün özgür birey olabilme, geleceği korumak için mücadele günüdür.
 Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç vardır. Aile kavramı kullanılarak kadına yönelik şiddet ve Aile mahkemesinin görevli olduğu alanlarda ve davalarda arabuluculuk ve uzlaşma kabul edilmemelidir.
 Unutulmamalıdır ki kadınların olmadığı içinde yer almadığı hiçbir haklı mücadele kazanılmaz.
 Kadını dışlayan onu birlikte düşünme, birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca süreçlerden koparan her türlü uygulama ve anlayışlara karşı, herkesin gelecek günler için yan yana gelmeye birlikte mücadele etmeye mecburdur.
 Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK “Bir toplum erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin” ATATÜRK cümlesinde çok şey anlatmıştır.
 Bizler Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi belirtir, kadına karşı yapılan her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerin kısıtlanmadığı şiddetin ve istismarın önlendiği bir Türkiye ve dünya istediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.
 
ADİL ÇETE
RUHNEVAZ EĞİTİM KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI
 
Kimdir kadın?
İlk tanıdığımızda annedir… Sonra belki abla veya kız kardeş. Sonra eş, sonra kız evlat… Hepsi de ne kadar önemlidir hayatımızda… Hep onlaradır türkülerimiz, sevda dolu şarkılarımız… Onlara adanacak o kadar söz var ki, ama hangisi yeterli gelir?
Oysa “Cennet anaların ayakları altında” değil miydi? Ne güzel demişti Atatürk; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”. Hani “Kadınlar İnsan, biz insanoğluyuz” diyorduk…”
Çok zor değil insan olmak… Biraz duyarlı olabilsek, birey olarak kendimizden sorumlu olduğumuz kadar, içinde yaşadığımız toplumdan da sorumlu olduğumuzu idrak edebilsek, hayatımızın her anında en önemli rolleri gerçekleştiren bu varlıklara, gereken değeri verebilmek çokta zor olmayacaktır.
 Saygı ve sevgi ile gününüz kutlu olsun…

HASAN R. KAYIN
GAZİANTEP FOLKLOR KULÜBÜ 2.BAŞKANI
 
İlk çağlardan bu yana kadın, doğurganlığı, üretkenliği, yaratıcılığı ile yaşamın ve doğanın ne kadar içinde olduğunu tüm insanlığa gösterdi. O günlerden bugüne süre gelen tüm değişimlerde her zaman ön saflarda, hatta kimi zaman tam merkezinde oldu.
Üzerlerinde son derece zarifçe taşıdıkları analık, eşlik, yoldaşlık sıfatlarına, gelişen dünyamız ve teknoloji ile beraber “iş insanı, girişimci kadınlar”, özelliklerini de katarak, bizlere istedikleri takdirde ne kadar zor olursa olsun tüm bunların hepsini bir arada eksiksiz yapabileceklerini göstermişlerdir.
Tüm bu güzellikler yanında her gün okuduğumuz zulüm, işkence, cinayetgibi, gerekeğitim, gerek ekonomik ( nedeni  her ne olursa olsun )  sebeplerden ötürü istenmeyen olayların da bir an önce sonlanması dileklerimizle tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz.
 
NECATİ BİLİCİ
TOSYÖV GAZİANTEP DERNEĞİ BAŞKANI

İnsan cinsini kadın ve erkek olarak ayırıp bunlara belirli roller biçmek sorunludur. Toplumsal eşitsizlik tam da bu noktada başlamaktadır. Fakat bu bizler gibi, bu konuya hassas yaklaşan ve bu tarz bir ayrımcılıktan rahatsız olan bilinçli bireyler için aşılamaz bir mesele değildir. Bizim için kadın ve erkek yoktur, insan vardır. İnsan olan kadının evde, işyerinde, ofisinde, ailede ve bulunduğu diğer tüm ortamlarda pozitif ayrımcılığa maruz kalmayacağı bir bilinç dünyasını inşa etmenin adımlarından biri de her yıl 8 Martta dünya kadınlar gününü kutlamak ve yine,  yeniden, bu günde kadın olma meselesinin altını çizmektir. Bu meselenin önemini kısa bir konuşma ile yeterince ifade edebilmek ve kısa sözcüklere sığdırabilmek mümkün değil elbette. Ancak naçizane de olsa belirtmek isterim ki bizim için kadının da erkeğin de rolleri yoktur, kadın ve erkeğe ait farklı yaklaşımlar yoktur. Kadınları görmek istediğimiz yer sadece ev değildir. Kimi zaman şarkılarda, kimi zaman reklamlarda duyduğumuz “çocuk da yaparım kariyer de” şeklindeki söylemler bizce eksiktir. Çünkü kadınların çocuk, kariyer dışında altına imza atabilecekleri sayısız başarıları vardır. Özetle, iyi ki varsınız sevgili kadınlar.
 
 ADNAN AKYAZICI
ALLEBEN ROTARY KULÜBÜ BAŞKANI

Kızımın ve onun kızının okurken, çalışırken, yaşarken hayatın her alanında erkeklerle gerçek anlamda eşit olduğu bir hayat sürmesini, bunun gerçekleşmesi için de insanlarımızın bir gün bu bilinci kazanacak eğitim seviyesine ulaşabilmesini diliyorum.
 
SITKI SEVEROĞLU
GAZİANTEP KULÜBÜ BAŞKAN YARDIMCI
 
Günümüzde, kadın erkek eşitliğinin tam anlamıyla sağlanabilmiş olduğunu söylemek mümkün değildir. Kadın erkek eşitliğinin her alanda sağlandığı modern bir toplum yapısına ulaşabilmenin tek anahtarı eğitimdir. Toplumu oluşturan bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesiyle, kadınlar sahip oldukları hak ve özgürlükleri özümseyecek ve kendilerini doğru ifade etme olanağını bulacaklardır.
Kadınların elinin değdiği her şey güzelleşir, bu nedenle her alandaki yönetim kadrolarında daha fazla yer almaları en büyük temennimizdir. Bu temenniyi eyleme dönüştüren Gaziantep kulübü son Genel  Kurulunda 9 kişilik yönetim kurulunun 5 üyeliğini kadınlara teslim etmiştir. Çalışan kadınlar ülke yönetiminde de daha aktif rol almalıdır.
8 Mart insanlık onuru için birlikte mücadele günüdür. Kutlu olsun.
 
EMİN İNCE
GAZİANTEP LİSESİ MEZUN VE MENSUPLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
 
Özgürlük   ve hürriyet  uğrunda, her türlü sıkıntıya rağmen, Kurtuluş Savaşında ve diğer bütün mücadelelerimizde göstermiş olduğu özveri ve çaba  ile tarihte şanlı yerini alan Türk kadını, memleketimizin gelişmesi ve kalkınması için de büyük bir fedakârlık göstermiş, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamın her alanında önemli bir görev  üstlenmiştir.
Kadınlarımız, gayret  ve hassasiyetle, dün olduğu gibi bugün ’de gelişmiş toplum olmanın temel taşı olma özelliğini koruyarak, yurdumuzu daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır.
 Bu anlamlı  günde bütün kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve kıymetin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor, sevgi ve emekleriyle insanlığın umudunu yeşerten, gönlümüzün her daim en özel  yerinde olan, aile ve milletin  temel direği  tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
 
KARACA BOZGEYİK
GAZİANTEP YAŞAM VE KÜLTÜR DERNEĞİ    
 
8 Mart’ı özel yapan bir mücadelenin başlangıç günü olmasıdır.8 Mart bir ‘Bayram’ değildir,kutlanacak bir gün değildir.Kadınlar için eşit,özgür bir dünya özlemi ile mücadele edenleri anma günüdür.
Kadınlar için hayatı cehenneme çeviren tecavüz,taciz, aile içi şiddet,cinayet, cinsel istismar,baskının olduğu bir ortamda 8 Mart kutlanılmaz, hesaplaşılır.
 Eşit,adil,özgür bir hayat için mücadele eden bütün emekçi kadınlara ve onlarla omuz omuza olmayı seçmiş erkeklere selam olsun.

ABDULLAH KARUSERCİ
GAZİANTEP LİONS KULÜBÜ BAŞKANI
 
Kadın ve erkeğin eşit ve birey olarak yaşadığı güzel günler dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.
Kadınlar günü ile ilgili bu yazıma başlarken milletçe her gün bir yenisine şahit olduğumuz canımızı yakan, içimizi acıtan olayları dile getirmektense birey olarak odaklanabileceğimiz çözümleri dile getirerek, değiştirebileceğimiz şeylere değinmek istiyorum.

Günümüz modern koşullarında kadın ve erkek denk roller yüklenmesi gerekirken toplumumuzda kadından beklenti çok yüksek hem annelik, hem de ev işlerini üstlendiğini görüyoruz, bu şartlar her birey için fazlasıyla yorucu ve yıpratıcı.

Bunu değiştirmek için almamız gereken ilk sorumluluk aile içerisinde başlıyor. Çünkü çocuklar; anne baba ilişkisini rol model olarak alıyor ve hayatında kendine çizdiği roller de buna göre şekilleniyor.

Toplumumuzdaki şiddet temelli bütün olayların başlangıç noktası ailedeki ilk sevgisizlikten ve sonra ise bireylerin kendisini geliştirmemesinden başlıyor. Bizler kadın ya da erkek olarak eşlerimizle saygı,sevgi çerçevesinde, yardımlaşarak bir hayat kurduğumuz ve çocuklarımızı yetiştirirken cinsiyet ayrımı yapmadığımız zaman ancak yeni nesiller sağlıklı ilişkiler kurabilirler.
Kadın ve erkeğin eşit ve hür yaşadığı, kadınlar gününü özel olarak kutlamaya ihtiyaç duymadığımız güzel günler dileğiyle.

HULUSİ KALENDER
TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANI

Bir toplumda Kadın olmanın çeşitli zorlukları vardır. Bir toplumda engelli kadın olmanın zorluğu,  engeli olmayan kadın bireye göre daha fazladır.
 Bu konu için  şöyle sıralama yapabiliriz:
Engelli kadınlar için gerek eğitim alma, evlenme, çocuk sahibi olma, herhangi  bir işe girme, toplu taşıma aracı kullanırken  gibi rollerini yerine getirirken engelinden dolayı  çeşitli zorluklar yaşamakta ve  toplum tarafından da çeşitli olumsuz tutumlarla karşılaşmaktadırlar.
 Ötekileştirme  anlayışı  engellilere yönelik ayrımcılığın temelinde  yatmaktadır. Engelli  kadın bireylerimiz ise sosyal dışlanma ve ayrımcılığı daha ağır koşullarda yaşarlar
 Toplum olarak, eğitim ve   bilinç düzeyi arttıkça engelli bireylerimize, engelli kadınlarımıza bakış açımız da değişecektir. Özellikle iş yaşamında zorlanan ve nitelikli işlerde istihdamı yapılamayan engelli bireylerin düşük ekonomik düzeyde yaşamlarını sürdürmesi beklenmekte, çoğu engelli ise iş bulma olanağına sahip olmadığı için bağımlı bir yaşama mahkûm olmaktadır. Bu sorunların giderilmesi ve engellilerin yaşam standardının arttırılması amacı ile yasal düzeyde yaptırımların sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır.
 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü engelli, engelsiz tüm Dünya kadınlarının sorunlarının çözümü için bir farkındalık günü olarak görüyoruz

 ERKAN ÖZSAVAŞ
GAZİANTEP KÜLTÜR TURİZM BAŞKANI

Kadın olmak; Hayatın anlamıdır, var olmak, var etmektir.
Kadın olmak; Dik durmaktır, ezberi bozmaktır.
Kadın olmak, Hayatın renkli tarafıdır, tükenmemektir.
Kadın olmak; Hayatin kaynağı olmaktır, sevmektir, sevilmektir. Kadın olmak; Varlığımızın sebebidir onlar, İYİ Kİ VARLAR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir