SADRİ ALIŞIK MEZARI BAŞINDA ANILDI

SADRİ ALIŞIK’SIZ 27 SENE…

DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI…

Beyaz perdenin bütün renklerini üstünde taşıyan büyük usta Sadri Alışık, 27 sene önce aramızdan ayrılırken, doğum günü 5 Nisan’da Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Kerem Alışık ve oğlu Sadri Alışık’ın da hazır bulunduğu anmaya yakın dostları ve sevenleri katıldı.

Babasına özleminin hiç dinmediğini söyleyen Kerem Alışık,”Ölüm günüyle doğum günü arasında yaklaşık 15 gün var Sadri Alışık’ın. O yüzden özellikle Nisan ve Mart ayları insanın içine en özel hasret kokularıyla gelip devriliyor. Sadri Alışık bugün 97 yaşında da, biz hala kalakaldık küçük bir çocuğun sessiz çığlığında. Nereye dönsek kemik gibi batıyor özlemi kalbimize. Zaman insana alışmayı öğretiyor da, unutmayı asla. İyi doğdun iyi ki varsın Sadri Alışık. 27 yıl sonra da olsa ramazan ayında bu yağmurlu ve soğuk günde kabri basında hala böyle kalabalık sevenleri, hayranları ve dostlarıyla olmak mutluluk verici. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Turist Ömer, Ofsayt Osman, Haşmet İbriktaroğlu, Gönlü bol Arif, Banazlı İsmail, Taşkasap Necati ve bunlar gibi bir sürü efsanevi karakterin yaratıcısı, sokakta yanımızdan, hayatta yüreğimizden geçen büyük usta Sadri Alışık’ın anma töreninden sonra gelenlere aşure dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir