Fatih Sancaklı 500 milyonluk vurgun yaptı

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 20 mağdurun savcılığa yaptığı suç duyurusu, akıl almaz bir dolandırıcılığı daha ortaya çıkardı. İddiaya göre Milletvekili Saffet Sancaklı’nın yakını olduğunu söyleyen ünlü dolandırıcı Fatih Sancaklı, İstanbul Zeytinburnu’nda onlarca tekstilci esnafını sahte çeklerle dolandırıp ailece bir anda ortadan kaybolarak sırra kadem bastılar.

Canbey Haber Ajansı’ndan Ferhat Canbey’in haberine göre çetenin liderliğini yapan Fatih Sancaklı, eşi Alev Sibel Sancaklı ve oğlu Fetih Sancaklı’ında aralarında bulunduğu dolandırıcılık çetesi anne, baba ve oğul İstanbul Zeytinburnu’nda milyonluk vurgun yaparak kayıplara karıştıkları iddia ediliyor.

Zeytinburnu tekstilci esnaflarından Y.A.  M.T.  H.C.  B.Ö.  C.Ü. E.B.A. C.M.C. ve A.Ö  aldığımız bilgilere göre çetenin lideri Fatih Sancaklı, İstanbul Zeytinburnu’ndan gözüne kestirdiği kumaşçı esnafının güvenini kazanmak için, önce nakit parayla tekstil malzemesi alıp sonrada samimiyet kurarak, sahte çeklerle kumaş almaya başladı.

İddiaya göre bazı esnaflara Milletvekili Saffet Sancaklı’nın akrabası olduğunu söyleyen  ünlü dolandırıcı Fatih Sancaklı, daha sonra tekstilcilere  “Sırbistan’da yüklü kumaş siparişi aldım” diyerek elindeki karşılığı olmayan sahte çeklerle yüklü miktarda kumaş aldı ve çeklerin ödeme günü yaklaşınca hemen ortadan kayboldu.

Tekstilcilerin kendi imkanları ile yaptıkları araştırma sonucu Sancaklı’nın, aldığı kumaşları Sırbistan’a göndermediği Zeytinburnu, Güngören ve Merter’deki ucuz defolu kumaş satan particilere düşük fiyatlarla sattığı ortaya çıktı.

Ellerindeki karşılığı olmayan ve ödenmeyen çeklerle baş başa kalan mağdur tekstilci esnafı dolandırıldıklarını anlayıp savcılığa başvurdu…

Kaynak: Canbey Haber Ajansı / Ferhat CANBEY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir