ESEV’Lİ MİNİKLER MEZUN OLDU

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından miniklerin yaz tatilini verimli ve keyifli bir şekilde geçirmesi için hayata geçirilen ‘SanaTatil Yaz Okulu’nun kapanış programı gerçekleşti. Programa öğrencilerin ve sanatseverlerin ilgisi hayli yüksek oldu.

Esenlerli miniklerin yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesi için uzman eğitimci kadrosuyla 32 branşta eğitimlerin verildiği ‘SanaTatil Yaz Okulu’  görkemli bir programla sona erdi. Yaz boyunca sanat, değerler eğitimi, ilmi dersler ve spor gibi alanlarda eğitimlerin verildiği okul, düzenlediği workshoplar ve gezilerle miniklerin gözdesi oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kapanış programında ise ilk olarak miniklerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Sergide miniklerin derslerde yaptığı çalışmalar sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Açılış konuşmalarının ardından çocukların hazırladığı ‘Yetenek Sizsiniz’, ‘Tersine Dünya’, ‘Sığırın Hasta Ziyareti’ adlı tiyatro oyunlarının gösterimi yapıldı. Program ESEV öğrencilerinden oluşan Çocuk Korosu’nun performanslarını sergilediği müzik dinletileriyle devam etti. Programda ayrıca Kur’an-ı Kerim ve Zekâ Oyunları Yarışmaları’nda derece elde edenlere ödülleri takdim edildi. Program, miniklerin heyecan dolu anlar yaşadığı kep atma töreniyle sona erdi.

SANATLA TANIŞMALARINI İSTEDİK

Programda konuşan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, “SanaTatil Yaz Okulu, bu sene ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir uygulamaydı. Çocuklardan çok iyi geri dönüşler aldık. ‘Programa gelip ertesi gün gitmek istemeyen var mı?’ diye sordum. Kimseden öyle bir ses çıkmadı. Güzel bir çalışma oldu. 32 branşta eğitimler verdik. Çocuklarımızın sanatla tanışmaları, sanata bir şekilde dokunmaları ve sanatı sevmelerini istedik. Özellikle bu yeni dönemde istiyoruz ki burada bir sanat branşında kurslarımıza gelsinler. Eğitimlerini tamamlasınlar. Her bir çocuğumuzun bir sanat branşı olsun. Tabi burası 7’den 70’e herkese açık bir kurs. Herkesi davet ediyoruz ama çocuklarımız daha öncelikte. ESEV Sanat Evi 15 Eylül itibariyle yeni eğitim öğretime başlayacak. 76 branşta kurslarımız var. Bu kurslarımıza da Esenlerlileri bekliyoruz. Yine etkinliklerimiz devam edecek. Bugün bir de sergi açılışımız oldu. Çocuklarımızın eserlerini görünce çok duygulandım. Bir ayda çok güzel eserler çıkardılar. Kızım da burada eğitimlere katıldı. İnanıyorum ki bu sergideki eserler, evlerinizin en güzel köşesine asılacak.” ifadelerini kullandı.

VERİMLİ BİR YAZ DÖNEMİ GEÇİRDİLER

Esenler Sanat Evi (ESEV) koordinatörü Mehmet Yıldırım ise yaptığı konuşmada çocukların çok verimli bir yaz dönemi geçirdiklerini kaydederek “Esenlerli çocuklarımız tatilini verimli geçirsin diye böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Bu konuda hocalarımız da oldukça emek sarf ettiler.  Çocuklarımızı tablet ve bilgisayarların başından kaldırıp burada eğitimler verdik. Siz değerli velilerimize de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ KENDİLERİNİ ÖZEL HİSSETTİ

SanaTatil Yaz Okulu’nda çocuğunun eğitim aldığını kaydeden Bilgin Tanrıverdi,” Burada çok yönlü bir eğitim programı verildi. Tek bir branşta eğitim almadılar. Çocuklarımız buraya severek geldiler. Çok mutlu oldular. Buradan hiç ayrılmak istemediler. Buradaki eğitmenler severek ve isteyerek çocuklarımızla ilgilendiler. Onları tek tek tanıyarak çalıştılar. Burada çocuklarımız farklı sanat dallarıyla tanıştılar. Bunu da profesyonel şekilde öğrendiler. Çocuklarımız kendilerini çok özel hissetiler” diye konuştu.

9 yaşındaki Akif Kaynar ise “Burada en çok bez çanta boyamayı sevdim. Bez bebek yaptık. Çok şeyler öğrendik. Yani arkadaşlarım oldu. Önümüzdeki yıl yeniden gelmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir