ESENLER’DE FİLİSTİN İÇİN DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLENDİ

Esenler, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırıların ardından “Filistin İçin Birlik Beraberlik ve Dayanışma Gecesi”nde bir araya geldi. Gecede duygu dolu bir sohbet gerçekleştiren Hakan Coşkun, “Kudüs için seccadeye birkaç damla gözyaşınızı bırakın. Gözyaşlarımız Kudüs ve Gazze gemisini kurtaracak” dedi.

Esenler Belediyesi, İsrail tarafından Filistin’e yapılan saldırı ve katliamlara karşı “Filistin İçin Birlik Beraberlik ve Dayanışma Gecesi” düzenledi. Programda ilk olarak 30 Eylül 2000 yılında İsrail askeri işgaline karşı Filistin topraklarındaki protestolar ve ayaklanmalar sırasında öldürülen 12 yaşındaki Muhammed el-Durrah ile ilgili hazırlanan video izletildi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede Kur’an-ı Kerim Okuma dünya birincisi Mustafa Kızılcaoğlu ile Kur’an-ı Kerim Okuma dünya üçüncüsü Ahmet Özyurt, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Hakan Coşkun ise Filistin’de yaşananları ele aldığı sohbetinde İsrail’in akıl almaz zulümlerine değinerek Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çekti. Gözyaşları eşliğinde Coşkun’u dinleyen katılımcılar, Filistinli kardeşlerimiz için hep birlikte dua etti.

KUDÜS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR

Konuşmasına dua ile başlayan Hakan Coşkun, “Allah-u Teâlâ yüreğiyle, imkân verirse cihadıyla Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün o şerefli mekânın yanında olmayı bizlere nasip eylesin. Evvala sevdamız Kudüs, sözümüz Kudüs, rotamız Kudüs, aşkımız Kudüs, aklımız Kudüs, kalbimiz Kudüs, rüzgârımız Kudüs ve biz her şeyiyle Kudüs’üz bugün. Efendimiz (SAV), mescitler bakımından ibadete sevap verilecek üç mescit olduğunu ve üç mescit için de bineklerinizi hareket ettirin buyurur. Bunlar neresidir? Bunlardan birincisi Mescid-i Haram, ikincisi Mescid-i Nebevi, üçüncüsü ise uzaktaki mescit, yani Mescid-i Aksa. İbadet maksadıyla ancak bu üç mescide bineklerinizi hareket ettirin buyuruyor. Kudüs-ü Şerif o kadar kıymetli ki şehirler bakımından Efendimiz üç şehre dikkat çekiyor: Mekke, Medine ve Kudüs. Üç tane dağa Efendimiz bizleri yönlendiriyor: Mekke’de Hira, Medine’de Uhud üçüncüsü de Kudüs’teki Zeytin Dağı. Hira’nın karşılığı Kur’an, Uhud’un karşılığı sünnettir, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Zeytin dağının karşılığı ise cihaddır. Mekke bizim kalbimizdir. Medine bizim aklımızdır. Kudüs bizim göz bebeğimizdir. Bugün göz bebeğimizle oynamaya çalışanlar gözümüzü oymaya çalışanlar bizim hakikati görmemizi istemiyorlar. Hakikat görülürse sır çözülür” ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARIMIZ GAZZE GEMİSİNİ KURTARACAK

Coşkun, sözlerine şöyle devam etti:

“Kudüs ile ilgili her yere gidin, her sloganı atın. Gece kalkıp Fetih Suresi okuyun. Ardından namaz kılın. Kudüs’ün niyetine dualar okuyun. Gece Kudüs için seccadeye birkaç damla gözyaşınızı bırakın. Hiç olmazsa Allah bizi ağlarken görsün. Gözyaşlarımız Kudüs gemisini kurtaracak. Gözyaşlarımız Gazze gemisini kurtaracak inşallah.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir