ESENLERLİ GENÇLERDEN ”FİLİSTİN ÖZGÜRLÜK DANSI”

Esenlerli gençler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası’nda düzenlenen 3. Esenler Gençlik Günleri’nde, Gazze’ye destek vermek amacıyla ‘Filistin Özgürlük Dansı’ yaptı.

Esenlerli gençler, kendilerine adanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın sevincini, ‘3. Esenler Gençlik Günleri’nde doyasıya yaşadı. 200 genç, Gazze’ye destek vermek amacıyla ‘Filistin Özgürlük Dansı’ yaptı. Esenlerli gençler, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde direnişin sembolü olan ‘Dabke’ dansını yaparak Filistin’i unutmadığını, Gazzeli yaşıtlarının yanında olduklarını gösterdi. Grup Yürüyüş de, Filistin için özgürlük içeren eserleriyle destek verdi. Gençler, Grup Yürüyüş’ün marşlarına hep bir ağızdan eşlik etti.

BAŞKAN GÖKSU: “HER ZAMAN FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”

Gençlerin bayramını kutlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, insanlık tarihi açısından anlamlı bir dönemden geçtiğimize işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir gün. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin siyasi tarihinde cumhuriyetimizin kurucusunun Samsun’a çıkışı o kadar önemli ve anlamlı ki, gençlerimize armağan edilmiş bir bayram haline gelmiştir. Bu, ülkemizin siyasi tarihinde kıymetli ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı anlamlı bir gün. Öbür tarafta da insanlık tarihi açısından anlamlı bir dönem geçiriyoruz. 21. yüzyılda bilgi çağında, iletişim çağında, her şeyin rahatlıkla ulaşılabileceği bir dönemde insanlığın gözü önünde büyük bir soykırım yapılıyor. Filistin’de, Gazze’de katil siyonist İsrail çocukları, kadınları katlediyor. Sivil, asker demeden herkesi katlediyor. İşte biz her zaman yeryüzünde adaletin ve vicdanın sesi olmuş milletin çocukları olarak bu güzel bayramımızda gençlerle beraber dünyaya şunu seslendik: Filistin’in özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Gazze’nin özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Gazze’nin acısı bizim acımız, Filistin’in açısı bizim acımız. Her zaman Filistin’in yanındayız. Her zaman Gazze’nin yanındayız. Her zaman da katil ve siyonist İsrail’in karşısındayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir