ESENLERLİ GENÇLER ÖMER ONAN İLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi, “Cesur Yürek” lakabıyla, Türk basketbol tarihinin önemli ismi Ömer Onan’ı gençlerle buluşturdu. Ömer Onan, spor hayatına futbol ile başladığını söylerken, devamında ise basketbola geçtiğini belirtti.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü‘nün her ay düzenlediği “Spor Söyleşileri” programının dün akşamki konuğu, eski milli basketbolcu Ömer Onan oldu. Milli takımın ve Fenerbahçe’nin efsanesi olan Onan, basketbol hayatını ve başarı hikâyelerini bu özel programda gençlerle paylaştı. Onan programın sonunda gençlerin sorularını da yanıtladı.

“ÖNEMLİ OLAN SEVDİKLERİ BRANŞI BULMALARI”

Gençlere futbolculukla başlayıp basketbolu seçtiğini anlatan Onan, “Hangi branş olduğu önemli değil, hayatlarında bir spor dalı mutlaka olsun. Bu süreçte ailelerin de destek vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“HAYATIMDA İZ BIRAKAN TAKIM 2010 MİLLİ TAKIM KADROSUYDU”

“Kariyerinizde en zevk alarak oynadığınız oyuncu kim oldu?” sorusuna cevap veren Onan, “Tabii ki çalıştığım farklı koçlar ve farklı oyuncu grupları oldu. Bu ülkenin evladı olarak, milli takımın formasını terlettim, o yüzden Türkiye’ye ve bende de iz bırakan 2010 Dünya Şampiyonası’nda ikinci olan milli takım kadrosu oyuncularıyla oynamak çok keyifliydi. Bireysel olarak da Hidayet Türkoğlu diyebilirim.” dedi.

“HAZIRLIK DÖNEMİ BİZİM İÇİN İYİ GİTMİYORDU”

2010 şampiyonasının hazırlık sürecinde iyi başlamadıklarını söyleyen Onan, “Hazırlık sürecinde çok maç kaybettik, o dönem medya bizi çok eleştiriyordu. Grubumuzda bulunan Yunanistan takımıyla maçımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmişti. O özel günde onları yenerek inanmaya başladık. Sonucunda ise dünya ikincisi olduk.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir