ESENLER’İN 2023 VİZYONU HAZIR!

Esenler Belediyesi yeni yılda yapacağı çalışmalarıyla, Esenler’i 2023 vizyonuna biraz daha yaklaştıracak.

Kentsel dönüşümden çevreye, eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata, kültür – sanattan ekonomiye kadar her alanı kapsayan projeler ile 2021 yılında Esenler büyük bir değişim ve dönüşüme şahitlik yapacak.  

‘Daha çağdaş, daha huzurlu ve güvenli bir Esenler’ sloganıyla yürütülen dev projeler, çocuklardan yaşlılara, gençlerden engellilere kadar toplumun her kesimine hitap ediyor. İşte 2021 yılında Esenler Belediyesi’nin hayata geçireceği projelerden bazıları:

Akıllı Şehir’de Hayat Başlıyor

Askeri alandan inşaatı devam eden Türkiye’nin ilk Akıllı Şehri Esenler’deki Güney Rezerv Yapı Alanı’nda toplam 2 bin 108 adet bağımsız birimin teslimi yapılacak.

Askeri alanda daireleri teslim edilen vatandaşların Esenler içinden boşalttıkları binaların yıkımı gerçekleştirilerek imar planlarındaki hüviyetine (meydan, çocuk parkı, yol v.s.) kavuşturulacak.

Türkiye’nin En Büyük Millet Bahçesi

Askeri alanın diğer etaplarında toplam 3 bin 170 adet bağımsız birimin kentsel tasarım projeleri hazırlanacak.  1.8 milyon metrekarelik Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesinin imalat çalışmaları başlayacak.

Dev Spor Kompleksi

Esenler’e 10 bin seyirci kapasiteli, 80 bin metrekare inşaat alanına sahip ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak düzeyde dev bir spor kompleksi kazandıracağız.

Amatör Spor Kulüpleri Tesisi

Esenler’deki amatör futbol spor kulüplerimiz yeni yerlerine kavuşacak. Oruçreis Mahallesi Güney Rezerv Alanı sınırları içerisindeki projemiz kapsamında buraya, 17.000 metrekare alan üzerine Esenler Amatör Spor Kulüpleri Tesisi yapılacak.

Kadın Aktivite ve Eğitim Merkezi

Ev hanımları ve genç kızlarımızın serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesi için spor salonları ve gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Kadın Aktivite ve Eğitim Merkezimizi de Ninehatun Mahallesi Zekai Şengör Parkı içerisinde hayata geçireceğiz.

Bilal-i Habeşi Camii ve Zeminaltı Otoparkı

Birlik Mahallesi’ndeki Bilal-i Habeşi Camii yıkılarak yeni cami ve zeminaltı otopark yapılacak. Yeni yapılacak Bilal-i Habeşi Camii’nde aynı anda 1.045 kişi ibadet edebilirken, otoparkında da 12’si engelli, 6’sı da elektrikli olmak üzere toplam 230 adet araç park edebilecek. Otoparkın bir kısmında bazı günleri 245 tahtalı semt pazarı kurulacak.

Oruçreis’e Aile sağlığı Merkezi

Esenler’in en büyük mahallelerinden birisi olan Oruçreis Mahallesi yeni Aile Sağlığı Merkezi’ne kavuşuyor. Arsası Esenler Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 katlı ve 500 metrekare kapalı alana sahip olan Oruçreis Aile Sağlığı Merkezi yakın bir zamanda hizmete girecek.

Esenler’e Yeni Gençlik Merkezi

Esenler’deki gençlerimizin sağlıklı, kaliteli ve modern bir mekânda sosyalleşmelerini ve kişisel gelişimlerini destekleyecek bir gençlik merkezi daha yapıldı. 15 Temmuz Millet Bahçesi içinde bulunan üç katlı kampüs, sosyal ve sportif aktivitelerin yanı sıra gençlerimizin akademik gelişimlerini destekleyecek, yeteneklerini ve becerilerini keşfetmelerine imkân verecek.

Esenlerli Hanımların”Konağı”Hazır

Esenlerli hanımlara, çocuklarıyla ve komşularıyla huzurlu ve keyifli vakit geçirebilecekleri, diledikleri alanda kendilerini geliştirebilecekleri “Hanımlar Konağı” hazır. 15 Temmuz Millet Bahçesi içinde 873 metrekare kapalı alanın yanı sıra geniş bahçesi ile konak, hanımların vazgeçilmez mekânı olacak.

Mimar Sinan Kız Öğrenci Yurdu

Üniversite öğrencileri için yapılan 144 öğrenci kapasiteli 6 katlı bina tamamlandı. Üniversitelerin eğitime başlaması ile birlikte yurt da hizmete girecek.

Tekstilkent Camii ve Öğrenci Yurdu

5.000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin yanı sıra bir de 210 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu bulunuyor. İnşaatı hızla devam eden kompleks içerisinde spor ve konferans salonları da yer alacak.

Oruçreis Anne-Çocuk Butik Havuzu

Sırf bayanlara hitap edecek 3 kulvarlı butik havuzda fitness ve diyetisyen salonları da yer alıyor. Üstündeki açık teras, yanındaki alanla bütünleştirilerek bir çocuk sokağı ve parkı ile birlikte mahalledeki büyük bir boşluğu dolduracak.

Sosyal Hizmetler Külliyesi

Esenlerlilerin sosyal hizmetlerle ilgili tüm iş ve işlemleri tek çatı altında toplanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet birimleri (Şehit ve Gazi, Sosyal Ekonomik Destek, Engelli Kimlik Kartı, Evde Bakım Hizmeti, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Birimi, Doğum Yardımı, 183 Yardım ve Psikolojik Destek Birimi) ile belediyemizin bünyesinde hizmet veren Sağlık İşleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü hizmetler bu külliyede yapılacak. Merkezde, ilçedeki engelli, yetim ve kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz kuaförlük hizmeti verilecek, terapi havuzu ve hamam da yer alacak.

Oruçreis’e Dev Spor Kompleksi

Oruçreis Mahallesi’ndeki Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bitişiğinde toplam 2.800 metrekare kapalı alanı bulunan spor kompleksinin bir tarafında 12,5×25 metre ebatlarında yarı olimpik yüzme havuzu, diğer tarafında ise 300 kişi kapasiteli tribünlü basketbol sahası yer alıyor. Esenler’in ilçe olduğu 1994 yılında ilk Belediye Başkanı olan ve 2009 yılına kadar 3 dönem (15 yıl) bu görevi aralıksız sürdüren Mehmet Öcalan’ın ismi verilen spor kompleksi, pandeminin ardından hemen açılacak.

Esenler Bilim Vadisi ve Kütüphane

15 Temmuz Mahallesi’nde Bilim Vadisi, Kütüphane ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (TGB) inşa edilecek. Burası bir teknoloji üssüne dönüşecek. Okuma salonları, kitaplıklar gibi kütüphane fonksiyonlarını hem de bilişim vadisi fonksiyonları barındırıyor.

Nadir Büfe

15 Temmuz Millet Bahçesi’nde Şifa Evi olarak hizmet veren bu mekân, Nadir Büfe konsepti ile halkımızla buluşuyor. Şifa Evi’nde nadir hastalık sahibi kişilerin bulmak için özel uğraş verdiği hassas gıdalar yer alacak. Yalnızca zincir marketlerde ve yüksek fiyata bulunabilen ürünler, maliyet fiyatına Esenlerlilerle buluşacak. Ayrıca bu büfede her hafta ücretsiz diyetisyen ve sağlık seminerleri düzenlenecek.

Genç Yeteneklere İmkân

Genç Yetenekler’i birbirinden özel projeler bekliyor. 2021 yılında ücretsiz Besyo Akademi ve Konservatuvara hazırlık kurslarıyla gençlerin hayallerine kavuşmasına yardımcı olurken, ‘sosyal medya da ben de varım’ diyenler, özel sosyal medya stüdyosunda videolarını çekecekler. Ayrıca e-spor tutkunları için de Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla birlikte kurulacak olan e-spor salonunda antremanlar yapıp turnuvalara katılabilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir