”ESENLER’E BİR VEFA BORCUM VAR!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ocak 2024 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının yankıları sürüyor.

İBB başkan adaylığı en çok konuşulan isimlerden birisi olan ve Başakşehir başta olmak üzere başka ilçelerden aday gösterileceği iddia edilen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yeniden Esenler Belediye Başkan adayı yapılması siyasi kulislerde farklı yorumlara sebep oldu. Esenler’de girdiği 3 belediye başkanlığı seçiminde de oylarını sürekli artıran (2009: % 48, 2014: % 63, 2019: % 65) ve 2019 yılından itibaren İBB Grup Başkanvekilliği döneminde Ekrem İmamoğlu’na karşı çok başarılı bir muhalefet yapan Göksu’nun niçin başka ilçeden aday olmadığı merak konusu oldu. İstanbul’daki ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’den sonra Göksu’nun dördüncü kişi olduğunu hatırlatan siyasi gözlemciler, “Göksu kendisini İstanbul’da istediği ilçeden aday yaptırabilirdi. Bu imkânına ve Esenler’de 4. dönemi olmasına rağmen acaba niçin tekrar İstanbul’un en zor ilçelerinden birisisi olan Esenler’i tercih etti?” sorusunu gündeme taşıdı.

GÖKSU: ESENLER’İ BEN TERCİH ETTİM 

Siyasi kulislerde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yakın çalışma arkadaşlarına kendisine sorulan bu soruya, “Evet, İstanbul’un başka bir ilçesini tercih etme imkânım vardı. Ancak ben tercihimi Esenler’den yana yaptım” dediği konuşuluyor. M. Tevfik Göksu’nun bunun sebebini de şöyle açıkladığı belirtiliyor:

“2009’dan bu yana Esenlerli kardeşlerimle müthiş bir gönül bağı kurdum. İlk belediye başkan adayı olduğumda büyüklerime beni evladınız gibi, akranlarıma kardeşiniz gibi, küçüklere de ağabeyiniz veya babanız gibi görün. Ben size babam, kardeşim ve evladım gibi davranacağım demiştim. Bu sözümü de tuttum. Bu ilişkilerle kurulan gönül bağımız kopmaz bir noktaya geldi. Esenler tercihimin birinci sebebi bu. İkincisi ise Esenler’e bir vefa borcum var. Her seçimde bana ve partime olan desteklerini artırarak devam ettirdiler. Esenler beni, ben de Esenler’i hiç mahcup etmedim. Esenler halkı çok kadirşinas bir halk. Ben onları nasıl bırakıp gidebilirim? Onların bu vefasına yeni dönemde daha çok çalışarak, daha güzel hizmetler sunarak karşılık vereceğim. Esenler en güzelini hak ediyor”.

1x
2x
3x
7x
12x
13x

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir