DÜNYA ŞAMPİYONU ATLET GULİYEV’DEN ESENLERLİ GENÇLERE TAVSİYELER

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Madalya Hikâyeleri’ programında, atletizmde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonası madalyası kazandıran milli atlet Ramil Guliyev, Esenlerli gençlerle buluştu.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Madalya Hikâyeleri’, Türkiye’nin sevgisini kazanmış sporcuları gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Gençlerin ilgi gösterdiği programın bu ayki konuğu, atletizmde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğu madalyasını getiren atlet olarak tarihe geçen Ramil Guliyev oldu.

Salon Sporları Merkezi’nde Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Azerbaycan kökenli milli atletimiz Ramil Guliyev altın madalyaya uzanan hayat hikâyesini gençlerle paylaştı. Programa Esenlerli gençlerin yanı sıra 100 ‘BESYO Akademi’ öğrencisi de katıldı.

BAŞARILI OLMANIN İKİ YOLU

Türkiye’de atletizmde ilkleri başaran Guliyev, “Atletizm alanında başarılı olmanın bence iki püf noktası var: Su tüketimi ve oksijen kullanımına dikkat etmek. Vücudun olmazsa olmaz iki yakıtı bunlar. Yeteri kadar su tüketmeye dikkat eder ve oksijen kullanımınızı en üst seviyeye çıkarırsanız başarı size mutlaka gelecektir. Oksijeninizi optimum seviyede kullanmak için nefes egzersizleri ve yogadan faydalanabilirsiniz.” dedi.

BÜYÜK HEDEFE DOĞRU KÜÇÜK ADIMLAR

Spora ve hayata dair tecrübelerini aktaran Guliyev, gençlere şu tavsiyede bulundu: “Hedefiniz her zaman en büyüğü olsun ama bu hedefe uzanan küçük küçük hedeflerinizi belirlemeyi de ihmal etmeyin. Mesela sizler öğretmen adayısınız. Önce mahallemin en iyi öğretmeni olacağım deyin. Sonra ilçemin en iyi öğretmeni olacağım, şehrimin en iyi öğretmeni olacağım, bölgemin en iyi öğretmeni olacağım, ülkemin en iyi öğretmeni olacağım ve en son olarak da dünyanın en iyi öğretmeni olacağım deyin. Küçük hedeflerinizi gerçekleştirdikçe bir bakacaksınız en büyük hedefiniz de gerçekleşmiş.”

Söyleşinin ardından gençlerin sorularını yanıtlayan ve onlarla selfie yapan Guliyev’e hatıra plaketi takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir