ESENLER’DEN “YARISI BİZDEN” KAMPANYASINA TAM DESTEK!

Esenler Belediyesi, hükümetin başlattığı “Yarısı Bizden” kampanyasına tam destek veriyor. Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü yetkilileri, proje kapsamında ilçedeki vatandaşlara bilgilendirme çalışması yapacak personele eğitim düzenledi.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünün sürdüğü Esenler’de “Yüzyılın Dönüşümü” başlığı altında bir eğitim toplantısı düzenlendi. “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında Esenler’de vatandaşlara bilgilendirme çalışması yapacak ekiplere Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim verildi. Programa, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dr. M. Ejder Batur ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu katıldı.

HEDEF İSTANBUL’DA 600 BİN KONUTU HIZLICA DÖNÜŞTÜRMEK

Personelin aldığı eğitimin hayati öneminden bahseden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Sizin anlatmanızla insanlar sağlam konutlarda oturacak, bir deprem söz konusu olduğunda huzur içinde yaşayacaklar. Bu evlerde güvende büyüyen çocuklar da bu milletin geleceğine katkıda bulunacaklar” dedi.

İstanbul’un depreme hazırlıklı olması için hükümetin başlattığı ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının önemine dikkat çeken Göksu, İstanbul’da ilk hedefin öncelikle 600 bin konutun dönüşmesi olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir sosyoloğun dediği gibi ‘şehirlerimiz rüyalarımız gibidir’. Biz de şehirlerimizi korkuyla uyanıklık arasında kurmuşuz. İstanbul 1999 depremine kadar 2. derece deprem bölgesi olarak kabul ediliyor. Depremden sonra 1. derece deprem bölgesi olarak kabul edildi. Şu anda profesörlerin söylediğine göre ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya. Bu sebeple de hepimizin bu riski dikkate alarak tedbirler alması gerekiyor. Bunun için yapılacak tek şey de yapı stokunun yenilenmesidir. Bu konuda hükümetimiz çok ciddi bir hamle başlattı: ‘Yarısı Bizden’ kampanyası. Hedef, İstanbul’da en hızlı dönüşmesi gereken 600 bin konutun ivedilikle dönüşmesi. Esenler’de de yaklaşık olarak 5 bin civarında bina, 42 bin civarında bağımsız bölüm müracaat etmiş durumda. Biz de kentsel dönüşüm meselesini hayati bir konu olarak görerek Esenlerli kardeşlerimize, devletin sunduğu bu büyük imkânı ve bu işin hakikatini anlatmalıyız.”

AK PARTİ HÜKÜMETİYLE KÖTÜ YAPI STOKU DEĞİŞMEYE BAŞLADI

İstanbul’daki yapı stoku sorununun başlangıcına değinen AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doktor M. Ejder Batur, “50’li ve 60’lı yıllarla beraber tarım toplumundan sanayi topluma geçiş esnasında dönemin yöneticilerinin değişim, dönüşüm ve vatandaşın barınma hakkını plan anlamında tam olarak karşılayamamasından dolayı ortaya çıkan ve adına da gecekondu dediğimiz kötü yapı stokunun yıllarca birikmesiyle başladı. AK Parti hükümetiyle birlikte kötü yapı stoku değişmeye başladı ve kanunlarla bu durum desteklenmeye başladı. 2023 yılını geride bırakırken hala bu kötü yapı stokuyla uğraşmaya devam ediyoruz. Bu durumu bitirmek için hükümetin bir adıma daha imza attı. Adına da ‘Yüzyılın Dönüşümü’ dedik. Bu çerçevede de diğer klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında kentsel dönüşümün de örneğini teşkil eden Esenlerimizde de yine ilk adımı attık. Dönüşümün önceliğini yapan değerli başkanımız M. Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir