ESENLER’DE TEMCİD GELENEĞİ YAŞATILMAYA DEVAM EDİYOR

Esenler Belediyesi tarafından mutfakta gıda israfını önlemek adına uzman şefler ve akademisyenler tarafından yürütülen “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” projesi, Ramazan ayında “Temcid Sohbetleri”ne ev sahipliği yapacak. Ramazan ayına özel bir Osmanlı geleneği olan Temcid-i Şerif kapsamında vatandaşlara ikram edilecek temcid pilavı ile mutfaklardaki israfa dikkat çekilecek.

Esenler Belediyesi’nin gün geçtikçe artan israfa dikkat çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” projesi, “Temcid Sohbetleri” düzenleyecek. Osmanlı’da Ramazan ayının başlangıcını haber vermek için okunan Temcid-i Şerif geleneği, Ramazan ayında her gece teravih namazından sonra ve sahur vaktinde okunurdu. Bu gelenekle birlikte ortaya çıkan temcid pilavının özelliği ise iftardan kalması ve sahur vaktinde ısıtılarak tüketilmesiydi. Esenler Belediyesi bu kapsamda Ramazan ayı boyunca Esenler’deki camilerde “Temcid Sohbetleri” düzenleyecek. Hacı Emsal Avcı Taş Camii’de İstanbul emekli başvaizi Mustafa Akgül tarafından verilecek sohbetin ardından tasavvuf müziği grubu temcid kasideleri okuyacak. Programda temcid pilavı ve Osmanlı şerbeti ikramı yapılacak. Temcid pilavı ile mutfaklardaki israfa dikkat çekileceği programda “Atıksız Hayat” temalı tipografik sergi ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Geri dönüşüm kutuları, hiçbir ürünün israf edilmemesi için programda hazır bulundurulacak.

Esenler Kültür Merkezi’ndeki iftarımızda ve akabinde düzenlenecek ilk “Mustafa Akgül ile Temcid Sohbetleri” programı, 28 Mart 2023 Salı günü saat 19.31 İftar saatinde gerçekleştirilecek.

Temcid Sohbetleri

Vaiz Mustafa Akgül, Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca camilerde tasavvuf müziği grubu eşliğinde Esenlerlilerle buluşuyor.

Etkinlik Türü: Sohbet
Etkinlik Tarihi: 28 Mart 2023, Salı
Etkinlik Mekanı: Hacı Emsal Avcı Taş Camii
Etkinlik Saati: 20:30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir