ESENLER’DE MÜZİK ZİYAFETİ

Esenler Belediyesi, uzaya ilgisi öğrencilik yıllarında başlayan müzisyen Tuluyhan Uğurlu’yu “Müzikli Söyleşi” programında Esenlerlilerle buluşturdu. Uğurlu, NASA’nın uzay görüntüleri eşliğinde “Uzayın Derinliklerine Yolculuk” adlı eserini ilk kez müzikseverlerin ilgisine sundu.

Esenler Belediyesi tarafından müzisyen Tuluyhan Uğurlu’nun katılımıyla “Müzikli Söyleşi” programı düzenlendi. Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa vatandaşların yoğun ilgisi olurken söyleşi sırasında Uğurlu, NASA’nın uzay görüntüleri eşliğinde “Uzayın Derinliklerine Yolculuklar” adlı eserini ilk kez müzikseverlerin ilgisine sundu. “Göklerde Ortak Tarihimiz”, “ Astronomi Biliminin İlk Adımları”, “İnsan Kâinatı Sorguluyor: İnsanlı Uzay Uçuşları”, “Uzay Yolculuğunun 63 Yılından Geriye Kalanlar” ile “Türkiye Uzay Yolunda” bölümleriyle hem sanat hem de uzay hakkındaki bilgisini sanatseverlerle paylaştı. Piyano ve uzay görüntüleri eşliğinde gerçekleşen resitale gelen Esenlerli vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı.

GÖRÜNTÜLERLE MÜZİK SANATSEVERLERİ CEZBEDİYOR

Programda konuşan müzisyen Tuluyhan Uğurlu, “Ben Esenler’e koşa koşa geliyorum. Burada sanatsal faaliyetlere, müziğe, şiire, hat sanatına, resme büyük ilgi olduğunu biliyorum. ’Uzayın Derinliklerine Yolculuklar’ aslında müzikte bir devrim çünkü görüntülerle müzik yapıyoruz. Sadece müzik değil, kâinatın derinliklerine gittikçe insanın yalnızlığını, ne kadar aciz olduğunu ama o acziyetten bütün kainatı ilimle, irfanla, pozitif ilimle, sanatla, kültürle, iman ve inançla nasıl kuşatabileceğini anlatan bir proje. Bu görüntülerle müzik, sanatseveri daha çok cezbediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir