ESENLER’DE ”ASIM GÜLTEKİN DERGİCİLİK OKULU”

Yazar ve mütefekkir Asım Gültekin’in adını taşıyan “Asım Gültekin Dergicilik Okulu” yeni Asım Gültekinler yetiştirmeye devam ediyor. Gençler, 3 ay boyunca aldıkları eğitimlerle dergiciliğin inceliklerini ve özgün içerikler üretmeyi öğreniyor.

Esenler Belediyesi tarafından yazar ve mütefekkir Asım Gültekin’in vefatının birinci yılında hayata geçirilen “Asım Gültekin Dergicilik Okulu” üçüncü yılında yeni Asım Gültekin’ler yetiştirmeye devam ediyor. Ortaokul, lise ve üniversiteli 50 öğrencinin yer aldığı Asım Gültekin Dergicilik Okulu’nda öğrencilere ders verecek isimler arasında Tuba Nur Sucu, Uğurcan Güler ve Enes Batman yer alıyor. Eğitim sürecinde dergi ziyaretleri ve gezilerin yanı sıra ‘Ustalık Sınıfı’ ile Ahmet Murat, Ali Ayçil ve Süleyman Ragıp Yazıcılar gençlere tecrübe aktarımı yapıyor. Dergicilik Okulu ile gençler, yazı yazma hakkında temel becerileri kazanarak yazmaya yönelik farkındalık oluşturuyor. Dergicilik Okulu’nu başarıyla tamamlayan gençlere ise istediği derginin bir yıllık aboneliği hediye ediliyor.

‘GÜLMEK, OKUMAK VE SORU SORMAK GEREKİYOR’

Dergicilik Okulu eğitmenlerinden Enes Batman devam eden eğitimlerle ilgili, “Asım Gültekin Dergicilik Okulu alışılmış atölyelerin dışında, kendine has formatıyla devam ediyor. Öğrencilerin yazarlarla buluştuğu, yayınevlerinin ve dergilerinin ofislerini ziyaret ettiği, gezip eğlendiği bu atölyeye gençler hala kayıt olabilir. Dergicilik Okulu; ortaokul, lise ve üniversite gruplarından oluşuyor ve her bir grupla tecrübeli ve eğlenceli eğitmenler ilgileniyor. Okuldaki dersler değişen başka konuklar ve konularla sürüyor. Ödevsiz devam eden eğitimlerde bol bol gülmek, çok okumak ve sürekli soru sormak gerekiyor. Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı dergiler sıra dışı gündemleri ve “samimi acemiliği” ile okurlarını çocukluğa götürüyor” ifadelerini kullandı.

Dergicilik okulundan mezun olan öğrenciler, Koyu Muhabbet, Sarmaşık, Düş Peşime gibi dergileri okuyucuyla buluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir