ESENLER KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Esenler Belediyesi’nin pek çok ilçeye örnek olacak kentsel dönüşüm çalışmaları “Bir Dönüşüm Hikayesi” adlı belgeselde toplandı. Esenler’in çehresini değiştiren kentsel dönüşüm hareketinin mimarları, alanında uzman isimler ve güvenli konutlarına kavuşan Esenlerliler, duygu ve düşüncelerini Şehir Ekranı TV’de yayınlanan belgeselde aktardı.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hareketine ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi,  bugüne dek yapılan çalışmaların tüm detaylarıyla gözler önüne serildiği belgesele imza attı. “Bir Dönüşüm Hikayesi”  adlı belgeselde Esenler’in kentsel dönüşüm serüveni; uzman konuklar, insan hikayeleri ve kentsel dönüşümü konu alan başlıklarla meraklısıyla buluşuyor. Güvenli şehir, spor, komşuluk, akıllı şehir ve çocuk temalarıyla 5 bölümden oluşan belgesel, Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV’de izlenebiliyor.

REFAH ARTIKÇA SUÇ ORANI AZALIYOR

Esenler’in kentsel dönüşüm çalışmalarında mimar olarak görev alan Kayhan Çakanel, kentsel dönüşümün sadece insanların barınacakları bir alan olmadığını söyleyerek “Kentsel dönüşümü ne zaman bina yapmaktan öte bir şey olarak görürsek o zaman faydalarını da zaman içerisinde görmüş olacağız. Kentsel dönüşümle birlikte insanlara doğru yaşam alanları planlayabilirsek ve diğer sosyal donatı alanlarını doğru oluşturabilirsek insanların refahını ve mutluluğunu da o derece artırmış oluruz. Mutlu ve refah toplumlarda her zaman suç oranlarının azaldığını görmekteyiz. Bu bilimsel bir gerçek ve analiz. Dolayısıyla Esenler Belediyesi’nin yaptığı doğru hamlelerle, doğru kentsel dönüşüm projeleriyle sosyokültürel anlamda yapıya büyük ivmeler kazandırarak nüfus alanında refah ve mutluluğun artıracağını bunun da adli anlamda ciddi gerilemeye yol açacağını hep birlikte gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

esenler 2

PROFESYONEL ALANDA SPOR YAPIYORLAR

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Erhan Akcan, kentsel dönüşüm ile sporcuların ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen alanlardan profesyonel bir mekâna kavuştuklarının önemine değinerek “Esenler’de yeni bir şehir kuruluyor. Bir sporcu daha sağlam, daha nitelikli salonda antrenman yaptıkça spora bakış açısı ve başarısı olumlu yönde etkileniyor. Sporcular, uluslararası standartlarda bir salonda spor yapma şansı elde ediyorlar. Bu onları hem teşvik edecek hem başarılarını artıracak. Sportif alanların iyileşmesi ve güvenli hale gelmesi daha nitelikli sporcu ve bu alanda insanlar yetiştirmek için çok önemli” dedi.

OTOPARKLARIMIZ ÇOK İYİ

Kamuoyu araştırmacısı Erol Erdoğan ise kentsel dönüşümün pek çok faydası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm ile otopark sorununuz azalıyor, birtakım sıkıntılarla karşılaşma ihtimaliniz daha da azalıyor. En ufak bir yağmur yağdığında eğer ki gecekondu bölgesindeyseniz eviniz daha çabuk etkilenir ya da izolasyonu tam yapılmamışsa seslerden rahatsız olursunuz. Ama kentsel dönüşüm ile örneğin binanızın izolasyonu iyiyse bu sıkıntılarla karşılaşmazsınız.”

Oruçreis mahalle sakinlerinden Nuriye Teymur ise otoparklarının çok iyi olduğunu kaydederek  “Bizim otoparklarımız çok iyi. Daha öncesinde arabalarımız dışarıda mahvoluyordu. Şimdi de misafirliğe gidiyoruz ve bir saat park yeri arıyoruz. Eski evlerimizde diğer katlardan çok ses geliyordu. Yeni evlerimizde böyle bir durum yok. Bu bizi memnun ediyor” diye konuştu.

kentsel dönüşüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir