ESENLER BELEDİYESİ 8 YILDA 140 BİN KİTABI ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRDI

“Bir Kitap Bir Dünya” projesiyle yüz binlerce öğrenciyi kitapların renkli dünyasıyla buluşturan Esenler Belediyesi, proje koordinatör öğretmenleri ve okul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına ev sahipliği yaptı.

“Bir Kitap Bir Dünya” projesiyle yüz binlerce kitabı Esenlerli öğrencilerle buluşturan Esenler Belediyesi, adından söz ettirmeye devam ediyor. Yaklaşık 8 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren projenin koordinatör öğretmenleri ve okul müdürleri düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcı Malik Ejder Batur, Esenler İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, 60 okul müdürü ve 300 öğretmen katıldı. Programda yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Ardından projenin yönerge tanıtımı yapıldı. Programda ayrıca projenin logo tasarımı yarışmasında birinciliği elde eden İbrahim Turhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Türedi’ye ödülü takdim edildi. Türedi ödülünü Esenler İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı’nın elinden aldı.

EN BÜYÜK CEVHER İNSANIMIZ

Çocuklara doğru bir gelecek tasavvuru vermenin önemine değinen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizim en büyük cevherimiz insanımızdır. Bu toprakların çocukları zalimin karşısında durmayı kendilerine en birinci vazife bilmelidir. Geriye dönüp baktığımızda hangi izi bıraktığımız hayatın tek anlamıdır. Öğretmenlerimiz hem dinimiz hem medeniyetimiz için çok kutsaldır. Görevleri bir insan yetiştirmektir. Öğretmenlerimizin yapacağı rehberlik, çocuklarımızın vatana ve millete yaraşan işler yapmasına vesile olacaktır. Esenler, İstanbul’un en genç nüfusuna sahip. Bu genç nesiller bizlere emanet. Biz çocuklarımıza doğru bir gelecek tasavvurunu verebilirsek o zaman başarmış olacağız. Biz var olduğumuz sürece adalet ve merhamet vardır bu dünyada. İşte böyle bir medeniyet olarak çocuklarımızı da iddialı büyütmek zorundayız” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ ADALETİ TESİS EDECEK

Belediye olarak tüm imkânların sağlanacağına vurgu yapan Göksu, “Bu toprakların çocuklarını yetiştirmek çok önemli bir görevdir. Bu toprakların çocuklarının görevi ise sadece kendi ülkesine değil dünyaya adaleti tesis etmektir. Bu çocukları hep birlikte yetiştirmeliyiz. Bu sebeple proje kapsamında 310 okuma grubumuza 140 bin kitap dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük bilim merkezini Esenler’de açacağız. Ayrıca 35 bin 500 kişiyi istihdam edecek bir Teknopark’a da yine Esenler ev sahipliği yapacak” sözlerini kaydetti.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 YAZARLA BULUŞACAKLAR

Gençleri bilinçli okuyucu haline getirmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, “2016 yılında başlayan bu proje çok güzel etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Bizim bu projeyle temel amacımız gençleri bilinçli okuyucu haline getirmek. Bir diğer amacımız ise kitap okuma sevgisini aşılamaktır. Kitap okuyan öğrencilerin her alanda farklı olmasını amaçladık. Haftada bir rehber öğretmenleriyle buluşan öğrenciler vakitlerini gerçekten de verimli geçirdiler. Bu başarılı proje kapsamında ise Cumhuriyet’in 100. yılında öğrencilerimizi 100 yazarla buluşturacağız. Gençlerimizin, vatanını ve milletini seven ve onun için çalışan bireyler olması için uğraştık, uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

BİZİ İLERİYE GÖTÜRECEK OLAN GENÇLERİN VİZYONUDUR

Esenler ilçe kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise, “ Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz bizim en öncelikli sorumluluğumuzdur. Bizi daha ileriye götürecek olan ise sizin vizyonunuz ile milli ve manevi değerlere bağlılığınız olacaktır. Siz okuyun ki bilgi sahibi olasınız. Bizler sizin bunları yapabilmeniz için uygun ortam sağlamaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar bu noktada birçok başarılı proje hayata geçirildi. 8 yılda 140 bin kitap çocuklarımıza ulaştırıldı. Bu sayının katlanarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir