EMİNE ERDOĞAN ESENLER’DE AÇILIŞA KATILACAK

Esenler Belediyesi, Esenlerli hanımların şehrin yorgunluğunu bir kenara bırakarak huzurlu bir ortamda sosyalleşebileceği “Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı”nı, Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılacağı bir törenle açıyor.

Esenler Belediyesi, yapımı 2020 yılında tamamlanan ve bin kişilik kapasitesiyle Esenlerli hanımların ikinci evi olacak ‘Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nın açılışını gerçekleştiriyor. Adını, Anadolu’yu karış karış gezerek verdiği konferanslarla 1960 ve 1970’li yıllara damga vuran başörtüsü mücadelesinin simge ismi gazeteci- yazar Şule Yüksel Şenler’den alan konağın açılışı, Şule Yüksel Şenler Vakfı Onursal Başkanı Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımıyla gerçekleşiyor.

“ATIKSIZ MUTFAK” AÇILIYOR

Bu özel günde konak içinde yer alan Esenler’in öncü projesi ‘Atıksız Mutfak’ın da açılışı yapılıyor. Aynı zamanda Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nda üretilmiş el emeği ürünlerin yer aldığı sergi de meraklılarıyla buluşuyor. 15 Temmuz Millet Bahçesi içerisinde yer alan Tarım Eğitim Merkezi ve meyve bahçesi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Millet bahçesi içerisinde yer alan konak, anne- çocuk kitaplığı, seminer ve sohbet salonu, Aile Danışmanlığı Merkezi, teknoloji, beceri, sanat ve mutfak atölyesi ile 4-6 yaş arası çocuklar için kreş ve etkinlik alanı barındıran merkezi ile Esenlerlilerin gözdesi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir